<$BlogRSDUrl$>

zondag, april 29, 2007

Happy 

Het gaat niet meevallen de achterstand van twee weken bloggen in te halen. Dus doe ik het maar niet.
En begin ik mijn verslag bij vrijdag.
(Na een voor mij rustigere raadsvergadering op donderdag. . Waar overigens twee stevige dossiers werden afgerond. Bergbezink en Kademuren. Hoewel dat laatste natuurlijk niet is afgerond, maar het rekenkamerrapport is wel besproken. En de lessen zijn geleerd. Nu ik toch bezig ben: wanneer leert GL dat een overweldig weggestemde motie ook een statement is. Waarom laat de fractievoorzitter de raad nu al zeggen dat ze de bewoners niet willen compenseren. Averechts effect volgens mij)

Maar goed, vrijdag dus. Omdat dat voor mij zo’n dag was waarop het a. lekker relaxed was en b. in het teken stond van de positieve kanten van Schoonhoven.
’s Morgens vroeg begonnen met een gesprek over de stand van zaken met betrekking tot het onderwijs achterstanden beleid. Dat begint goed vorm te krijgen. Peuterplusgroep en Schakelklas komen er aan. Schoolmaatschappelijk werk wacht nog op commitment van de scholen. Maar wij zijn er klaar voor.

Daarna naar het museum voor de huldiging van Schoonhovenaren die zich over lange tijd hebben ingezet voor anderen: lintjesregen dus. En ik gunde het ze allemaal. Van de mantelzorgster tot de groundsman, van de politicus tot de sportvrijwilligers, van de derde wereld ondersteuner tot de kerkbestuurder.
’s Middags het feestje voor mevrouw Kleinkamp in het remonstrantse kerkje bijgewoond.

En ’s avonds naar de Spoorstraat waar Marianne afscheid nam van haar werkgroepen. Ze blijft gelukkig voor Schoonhoven het wijkopbouw werk doen. Ik vind het steeds weer inspirerend om te zien hoe de jeugd zelf de verantwoordelijkheid krijgt en neemt. Even bijgepraat met wat bestuursleden over Schoonhovense zaken.
Met een happy gevoel de week afgesloten.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?