<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, april 13, 2007

Haagse taferelen en meer 

Deze week twee keer in het Haagse hart van de politiek geweest.. Dinsdag bij een soort herstart bijeenkomst van het Homonetwerk van de PvdA. Het bestuur wordt uitgebreid en we gaan het netwerk verstevigen. Bijna een soort coming out. Want de laatste weken was de combinatie homo en PvdA geen gelukkige.

Woensdag met zo’n 150 andere PvdA wethouders te gast geweest bij de fractie. Veel fractieleden en wethouders gesproken. Een inspirerende bijeenkomst. Met goed nieuws voor mensen met een ID baan; slecht nieuws voor zorgaanbieders die te dure zorg leverden en een weerzien met Gerdie Verbeet en Frank Heemskerk. In een eerder stadium ontmoet als kamerlid. Nu allebei een mooie job te doen.

Wat mij vooral opviel was de relaxte sfeer die er bij de kamerleden onderling was. Heel wat anders dan de verhalen doen vermoeden. Haagse slangenkuil en zo? Niet bij ons dus.

Ook in Schoonhoven doet vooral het CDA zijn best om te laten geloven dat de politiek haat en nijd moet zijn. En snapt Huizinga niet dat je ook kunt samenwerken als wethouders. En dat je niet voor het prestige gaat maar voor de inhoud. Bij hem betekent integraliteit dat je met z’n tweeën de vergaderingen afloopt. Bij mij dat je de taken verdeeld, elkaar vertrouwt en informeert. En dat allemaal naar aanleiding van de discussie over de aanpak van Forum Noord in de commissie Samenleving. Jammer dat het dan om de poppetjes moet gaan en niet om de inhoud.

Verder deze week nog een aantal ontmoetingen die de moeite waard van het vermelden zijn. Woensdag de collega’s uit Midden Holland weer gesproken aan de hand van een volle agenda met Zorg en Samenlevingszaken. Donderdag met Marion Suijker(Gouda) en Nel de Wilde (Bodegraven) verder gewerkt aan de samenwerking op jeugdgebied. (Uiteraard weer prima ambtelijk ondersteund door Mirjam en Marlies).
Vandaag, vrijdagmiddag, een paar uur een boom opgezet met Leen Prins van het Schoonhovens college over onderwijs en het bedrijfsleven. Mijn trots op die school werd voor mij nog eens herbevestigd.

Tot slot nog iets ongebruikelijks in de politiek: zeggen als je iemand wel steunt. Ik ben dus blij dat we het kabinet in zijn gegaan om een aantal belangrijke zaken nu wel goed te regelen. En ik steun Wouter Bos in zijn rol als partijleider en aanvoerder van de kabinetsploeg.

Tijd voor het weekeind (met morgen de kampioenswedstrijd - duimen! - voor de volleybaldames en zondag de culturele zondag).

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?