<$BlogRSDUrl$>

maandag, maart 26, 2007

Voor de duidelijkheid nog maar een keer: 

Homohuwelijk stevig verankerd


De PvdA vindt dat homo’s in alle gemeenten in Nederland moeten kunnen trouwen. PvdA Tweede-Kamerlid Lea Bouwmeester: ‘Dat heeft de PvdA altijd gevonden en dat vinden we nog steeds. Er is door het aantreden van de regering van CDA, PvdA en ChristenUnie niets aan die situatie veranderd. Sterker nog, in het regeerakkoord is dit recht van homo’s om overal te kunnen trouwen, stevig verankerd.’

Bovendien neemt de regering nadrukkelijk stelling tegen de toenemende vijandigheid jegens homo’s en stelt het extra middelen beschikbaar voor homo-emancipatie. Als het gaat over ambtenaren van de burgerlijke stand die wegens gewetensbezwaren geen homostellen willen trouwen, wordt de praktische oplossing die al jaren wordt toegepast gewoon voortgezet. Bouwmeester: ‘Er komt geen wetgeving die ambtenaren met gewetensbezwaren ondersteunt. De regering laat het aan gemeenten over hoe ze recht doen aan ambtenaren met gewetensbezwaren. Zonder dat de trouwgarantie voor homostellen in het geding komt.’ Bij conflicten toetst de rechter uiteindelijk of de keuzes die gemeenten maken wel of niet door de beugel kunnen.

De PvdA hoopt dat langs deze weg bevorderd wordt dat op termijn alle ambtenaren van de burgerlijke stand bereid zijn het homohuwelijk af te sluiten. Ook bij de onderhandelingen met Bonaire en andere overzeese eilanden is de inzet van het kabinet ook daar het homohuwelijk mogelijk te maken.

Comments:
Beste Jan,

Als het gaat over ambtenaren van de burgerlijke stand die wegens gewetensbezwaren geen homostellen willen trouwen, wordt de praktische oplossing die al jaren wordt toegepast gewoon voortgezet.

Het bovenstaande staat in je weblog! Ik heb de hoop dat je dit ook in Schoonhoven wilt toepassen. Als dat zo is, is er dus een meerderheidsbesluit genomen in de collegevergadering van 6 mrt.!

Benieuwd naar je reactie
m.v.g.
Rudolph Brouwers
 
Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?