<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, maart 30, 2007

Bijpraten 

Er gebeurd veel in een week. Heel veel. Een greep.

Zondag: gesproken op het afscheidsconcert van de brassband. Wat moet ik daar nog over zeggen. Geweldig wat die gasten doen. Hier kan je ze volgen.
Maandag: de teamvergadering van Vluchtelingenwerk bijgewoond. Goed beeld gekregen van de werkzaamheden. Samen de hobbels besproken die er nog zijn. En samen het vertrouwen gedeeld in het bestuur. ’s Middags in Schagen naar de crematie van een bijzondere man. Strandjutter, kunstenaar, maar vooral ook vader van een dierbare vriendin. ’s Avonds fractievergadering.
Dinsdag: Na de collegevergadering en een overleg over Sociale Zaken naar Gouda. Eerst voor een bijeenkomst van Zorgbelang over de nieuwe HAP. Vond het zinvol om zo’n bijeenkomst met cliënten en patiënten bij te wonen. Met de v.i.p.’s kan altijd nog. Leuk dat er een Schoonhovense delegatie was. En dat een aantal Marokkaanse vrouwen uit de regio met bewondering over Schoonhoven spraken. Daarna in het Groen Hart Ziekenhuis een bijeenkomst over Sense. Een project over seksuele gezondheid. Een goed initiatief dat samenwerking bevordert tussen deskundigen op Soa, geboortebeperking en seksuele problemen gebied.
Woensdag: De hele ochtend met collega wethouders gesproken over Werk en inkomenszaken. Vooral gericht op de kwetsbare groepen. Jongeren en mensen uit de Sociale Werkplaatsen. Goede bijeenkomst. ’s Middags met de directeur van het provinciale Kunstgebouw bomen opgezet over het Schoonhovense cultuur en kunstklimaat. Kon een trots gevoel op de stad weer niet onderdrukken.
Donderdag: ’s morgens met de burgemeester op bezoek bij Al Moustakbal. Een heel leuk en open gesprek over de positie van de Marokkaanse vrouwen. En hun wensen.
In de middag heel veel geld uitgegeven bij de ondertekening van een contract met betrekking tot de digitalisering van de werkprocessen. (zo die is er uit).
En dan ’s avonds de raadsvergadering. Met als goed resultaat dat de MFA op de ingeslagen weg door kan gaan. Consistente besluitvorming van het grootste deel van de raad. Ook de ontwikkelingen met de sport kunnen doorgaan. Samen met de verenigingen de plannen verder ontwikkelen. Waarmee het zoveelste slepende dossier sinds jaren weer een boost heeft gekregen. En ja. Ook weer gelachen en genoten tijdens de raad. Over de gretigheid van Mario in zijn beantwoording over milieuzaken, de slepende homoportefeuille – of is het handtasje?, en de alertheid van Hans Wiegant en zijn debatten. Ik onderdruk de neiging om in dit weblog in te gaan op de leugens die een inspreekster meende te moeten uiten.
De komende dagen duik ik even cultureel onder in een provinciehoofdstad. Om bij te komen en bij te tanken. Tot volgende week.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?