<$BlogRSDUrl$>

donderdag, januari 18, 2007

Frisse wind in Krimpenerwaard 

De titel is een heel flauw grapje. Maar soms moet je even flauw zijn. Maar gelukkig is de oprichtingsvergadering van de Krimpenerwaardraad vanavond niet door gegaan. Om slachtoffers te voorkomen, zeg maar.

Ik was overigens vast van plan om te gaan. Om getuige te zijn van toch een historisch moment. Aan collega Jan Vente van Bergambacht had ik voorgesteld om als twee Muppetmannetjes de vergadering van commentaar te voorzien. Beetje grootspraak. Waarschijnlijk hadden we waardig onze mond gehouden.

Vandaag ook niet naar Den Haag gegaan voor een ronde tafel gesprek over Toerisme. Achteraf natuurlijk een goede beslissing, maar ik had er wel wat moeite mee. Je krijgt niet vaak de gelegenheid om met diverse betrokkenen eens wat lijnen voor de toekomst in provinciaal en regionaal verband uit te zetten. En nu maar hopen dat de vergadering helemaal niet doorgegaan is en dat we een tweede kans krijgen.

Verder deze week twee onderwijs highlights. Eerst woensdagmorgen de personeelsbijeenkomst van Onderwijs Primair. Een paar honderd enthousiaste leerkrachten in het Insalatheater. Het onderwerp was pesten. Vooral de inbreng van pestprofessor Bob van der Meer was boeiend en onderhoudend.
En vanmorgen het overleg met Schoonhovense basisschool directeuren. Zoals gebruikelijk constructief, kindgericht en in goede harmonie. Ik heb gehoord dat dat wel eens anders is. Maar in Schoonhoven wordt heel goed samengewerkt! Belangrijke onderwerpen vanmorgen waren de schakelklas en schoolmaatschappelijk werk. Ik ben oprecht blij dat er vanuit het rijk budgetten zijn die ons plaatselijk helpen alle kinderen goede kansen te geven.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?