<$BlogRSDUrl$>

dinsdag, april 18, 2006

Terugblik 

Het is dinsdagavond, mijn laatste avond als raadslid in Schoonhoven. Aan de vooravond van een nieuwe uitdaging als wethouder.
En het is tijd om een knoop door te hakken.

Ik stop met dit weblog.

Om het mezelf makkelijk te maken kan ik verwijzen naar de titel Raadlid in Schoonhoven en die klopt niet meer. Vandaar!
Maar dat is de halve waarheid.
Daarom deze laatste bijdrage.

Toen ik begon, op 9 september 2003, had ik geen idee voor wie ik schreef. En zeker in het begin was dat voornamelijk voor mezelf. Ik heb het weblog ook nog een poosje stil gehouden, om er aan te wennen. Maar ik kreeg er schik in en begon mijn mening, of vaak nog het begin van een mening, te ventileren op het wereldwijde web. Veel onderwerpen passeerden de revue. Plaatselijk en landelijk.

Wat ik geleerd heb, niet altijd, daarover straks, is dat in de schrijftaal de nuances ontbreken die er in de spreektaal wel zijn. En als ik dan soms een oud weblog doorlas dacht ik ook wel eens “nou nou, iets genuanceerder kan ook wel.” Maar wat ik schreef kwam wel uit mijn hart. Zeker waar het de vluchtelingen betreft en de manier waarop minister Verdonk het beleid laat uitvoeren. (Mooie genuanceerde zin…)

Ik ben altijd voor mezelf blijven schrijven. Vaak om mijn gedachten te ordenen of mijn geest even te scherpen. Maar steeds meer mensen gingen meelezen. Met als record 143 lezers op 8 maart, de dag na de verkiezingen. Soms gingen zaken hun eigen leven leiden.

Soms kwam dat omdat er in een krant werd gesuggereerd dat ik een interview had gegeven, terwijl er geciteerd werd uit het weblog. En dan nog fragmentarisch en zonder de nuance die ik er in een interview aan zou hebben gegeven. Zoals vorige week in het AD.

En vandaag las ik ook nog dat een bijdrage in mijn weblog de reden was dat de SGP/Christenunie niet met mij in zee als wethouder wil. Natuurlijk heb ik het betreffende log op gezocht. Voor de liefhebbers: zie het archief op 1 mei 2005.
Twee zinnen in een weemoedige bui die een weblogstilte van een maand aankondigde. Naar aanleiding van een boeiend betoog op de site van Leo Mudde. Tja. Het kan verkeren volgens Bredero.

Maar dan nu de kern van de tweede helft van de waarheid waarom ik stop: Ik stop niet met schrijven, de zaken op een rij zetten en mijn geest scherpen, maar stop wel met dat in het openbaar te doen. Omdat ik de impact ervan niet kan overzien. Tenminste nog niet. Zodra ik het gevoel heb dat ik voldoende ingewerkt ben, weet wat ik wel en niet kan en wil schrijven, kom ik terug.

Beloofd.

Maar voor nu: alle lezers en reageerders: bedankt!

Comments:
Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

Get these Degrees NOW!!!

"BA", "BSc", "MA", "MSc", "MBA", "PHD",

Get everything within 2 weeks.
100% verifiable, this is a real deal

Act now you owe it to your future.

(413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.
 
Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?