<$BlogRSDUrl$>

woensdag, maart 01, 2006

De winkel is open 

Vanmorgen om 10 uur was het zover. Onze verkiezingswinkel aan de Haven, op de hoek van Dam en Lopikerstraat is officieel geopend. Door mevrouw Looren de Jong die na de officieel handeling in de bloemen werd gezet en een speld kreeg ter ere van haar 60 jarig partijlidmaatschap. Vanmiddag ben bij de twee andere jubilarissen langs geweest met een bos rode tulpen en speld. Burgemeester de Cloe zei het treffend: Was het al lastig om de tijd van opbouw lid te worden, lid blijven is ook een grote prestatie.

De winkel kende niet alleen aanloop van zich door de sneeuwstorm worstelende Schoonhovenaren, ook de politiek heeft de weg gevonden. Even lekker geboomd met D66 en VVD vertegenwoordigers.
Zelfs wethouder Huizinga kon de weg vinden. Of kwam hij ons toevallig tegen op zijn eenzame tocht langs de brievenbussen van het centrum. Ik dacht even nog te zeggen dat hij beter op het stadhuis kon zitten en het folderen aan zijn achterban over te laten. Maar ja, op straat doet hij het minste kwaad.

Twee gesprekken die me bij zijn gebleven. Een over de woningvoorraad. Dat je als oudere in je vijfkamer woning blijft omdat je de senioren woningen niet kan betalen. En een gesprek over de situatie waarin je als chronisch zieke vrouw terecht kan komen. Van welstand tot bijstand. En die bijstand die laat ook nog op zich wachten. Sinds 2004 wacht deze mevrouw op een bijdrage in de thuiszorg. Een bijdrage waar ze recht op heeft.

Op de vraag op straat waarom de PvdA zo’n prominente plek in de stad heeft met de winkel en andere partijen niet kon ik kort zijn: Omdat wij met dit goede idee, zoals gewoonlijk, sneller waren en beter konden samenwerken.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?