<$BlogRSDUrl$>

dinsdag, februari 14, 2006

Spannend 

Wat gaat de gemeenteraad doen?

Gaan we ons maatpak wegdoen en een confectiepak kopen voor maatpakprijzen? Of gaan we gewoon weer nuchter worden, ons niet op laten jagen en doen waarvoor we gekozen zijn: De Schoonhovense bevolking vertegenwoordigen.

Gisteren, maandag was de commissievergadering ter voorbereiding van de extra raad van donderdag. En daar valt veel over te zeggen. Over de uitkomst valt echter weinig te zeggen.
Het gaat er om hoe stevig sommige raadsleden in hun schoenen staan.

Houdt de SGP/Christenunie vast aan de onbegrijpelijke voorkeur voor de gemeenschappelijke regeling of houden zij zich toch aan hun verkiezingsprogramma en stemmen ze tegen een extra bestuurslaag?

Zet Gemeentebelang hun twijfels door? Zien ze in dat stemmen voor de Regeling stemmen tegen de autonomie van Schoonhoven en de Schoonhovense raad is?

Houdt het CDA vast aan het amenderen van de regeling. Aan het niet zomaar slikken? En zien ze in dat regeren over je graf niet kies is? En luisteren ze voor een keer naar hun wethouder?

Kiest de VVD niet voor de hobbelige, gevaarlijke en zeer dure weg naar herindeling door te gokken op mislukking? Of zijn ze verstandig en besparen ze de inwoners veel geld door te werken aan een goede samenwerking (met hetzelfde resultaat?)

Lukt het Groen Links om hun gelijk te beargumenteren en niet te vervallen in retoriek? Hun mening is dezelfde als de onze. Gaan we samen of alleen?


Laten we in ieder geval; hopen dat goed voorbeeld goed doet volgen: www.ouderkerk.pvda.nl

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?