<$BlogRSDUrl$>

dinsdag, februari 28, 2006

Persbericht 

Schoonhoven is niet kindvriendelijk
Laagste score van de Krimpenerwaard

Van de 467 gemeenten (2005) staat Schoonhoven op de 300ste plaats als het gaat om ‘kindvriendelijkheid’. Daarmee scoort Schoonhoven slechter dan middelgrote steden zoals Hilversum, Goes, Enkhuizen en Vught. Van de K5-gemeenten scoort Nederlek het hoogst op de schaal van kindvriendelijkheid, Schoonhoven het laagst.

De cijfers komen uit het onderzoek ‘Kinderen in Tel van het Verwey - Jonker instituut. De ondertitel van het onderzoek is ‘Kinderrechten als basis voor lokaal jeugdbeleid’. Tot nu toe ontbrak het aan meetbare gegevens om gemeenten onderling te vergelijken.
‘Kinderen in Tel’ is de Nederlandse versie van 'Kids count" een al langere tijd lopend project in de Verenigde Staten waarbij gelijksoortige vergelijkingen van de Amerikaanse staten worden gepresenteerd. Het is de bedoeling om de rangorde van de gemeenten periodiek uit te brengen. Dan wordt zichtbaar welke gemeenten een beter jeugdbeleid zijn gaan voeren en welke achterblijven.

PvdA woordvoerder Beugelaar is niet verbaasd. “Het onderzoek kijkt naar een breed scala van cijfers en feiten. Zoals leerachterstanden en speelplekken. Gelukkig voor Schoonhoven is er niet gekeken naar snelheid. Want dan zouden we met de trage besluitvorming van de skatebaan in gedachten helemaal onderaan staan.”
Fractieleider Wiegant verwijst naar de landelijke politiek: “Ook daar zie je het CDA zich nog wel met het woord, maar niet meer met het beleid als de gezinspartij profileert. “

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?