<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, januari 13, 2006

Tweede huis (en nog meer huisvesting) 

Hij is af. Het tweede huis voor mijn weblog. Er moet duidelijk nog een opleveringscontrole gedaan worden, maar toch.
Dit is het adres www.schoonhoven.pvda.nl

Veel ruimtes moeten nog gevuld worden. Maar onder standpunten staat ons programma.

Gisteravond op de jubileumavond van Gemeentebelang geweest. Een avond die in het teken stond van hun nieuwe programma en gepresenteerd werd door hun nieuwe (beoogd) fractievoorzitter. En gezien zijn achtergrond als voorzitter van de Alternatieve Woningstichting onthulde hij alvast het woningbouw beleid van zijn partij. Verrassend was de aanwezigheid van een project voor allochtone ouderen. Dan heeft de excursie naar Den Haag zin gehad. Goedkoop en duurder bouwen voor ouderen hadden we verwacht. Op een aandacht voor starters konden we alleen hopen.

Het blijft echter lastig om over dit soort zaken te praten als je er niet over gaat.
Want voor de starters was de oplossing dat Provesta hun goedkope woningvoorraad zou verkopen. Maar daar gaat de gemeente niet over.
Net zoals als het volbouwen van het Hofland. Want daar gaan we – gelukkig – ook niet over. (Gelukkig omdat dat het behoud betekent voor de groene long van de stand en de toegang van vele beesten en beestjes, al of niet gevederd en bevleugeld – naar het Park.)
Of over de vestigingsplaats van de Hap. Ook daar gaan wij niet over.
Als dit speerpunten gaan worden in de campagne kan de kiezer nog wel eens van een koude kermis thuiskomen. Want iets beloven over zaken waar geen invloed op kunt uitoefenen zal de kloof tussen burger en politiek vergroten, niet verkleinen vrees ik.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?