<$BlogRSDUrl$>

woensdag, januari 18, 2006

K5 fractieoverleg 

Gisteravond met partijgenoten uit de Krimpenerwaard over een aantal dossiers van gedachten gewisseld. En dan heb je het al snel 0ver Sociale Zaken en over de samenwerking.

Het was een open discussie, waarbij naast de vele overeenkomsten ook de verschillen zichtbaar werden.
Het is geen politiek geheim dat de fracties van Ouderkerk en Schoonhoven sneller voor een Krimpenerwaard gemeente zullen kiezen dan de andere fracties. Lees de verkiezingsprogramma’s er maar op na.
Maar ook werd duidelijk hoe de verschillende colleges opereren naar de Raad.
En waar ik al maanden vraag om de notulen van de portefeuillehouders overleggen zijn die voor mijn collega’s allang bij het oud papier terecht gekomen. Die krijgen ze gewoon keurig iedere keer.
Wat ook duidelijk werd is dat het wantrouwen – vaak op basis van onvoldoende of onjuiste informatie – niet door de beoogde samenwerking is afgenomen. En volgens mij was wantrouwen de oorzaak van het mislukken van het huidige model.

Waar ik na de vergadering nog over heb lopen piekeren is het feit dat ik in de nieuwe plannen de focus vooral op het bestuur zie. En dat niemand het heeft over de arme fractievoorzitters die straks dubbele vergaderingen moeten gaan draaien, en dubbel fractieoverleg. Die komen niet meer aan een duaal rondje door de stad lopen toe.
Over de inwoners hebben we het al helemaal niet meer. Die worden straks met kluiten het riet in gestuurd.
Roepen nu nog de wethouders regelmatig : “Daar gaan wij niet over…”, de raadsleden zullen die kreet ook snel eigen moeten maken.
En waar moet je als inwoner dan nog terecht?

Nou om een somber verhaal nog even goed te maken: het was wel weer een prima initiatief om elkaar te zien. En we gaan binnenkort met de fracties op werkbezoek. Later daarover meer.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?