<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, december 23, 2005

Volstrekt niet complete terugblik Raad 

Het college heeft uitgesproken zich in te zetten voor tijdelijke huisvesting bij de Bol. Wat ik gek vind is dat de perceptie van de ambtenaren (gevaarlijk, maximaal 4 studenten) totaal niet overeenkomt met die van mij. Ik zag een goed onderhouden veilig gebouw. En veel betrokken jongeren op de tribune.

Huizinga is nog niet klaar voor de landelijke (CDA) politiek. Het excuses maken richting oud leden van de monumenten en welstandscommissies ging erg belabberd. En dat moet je tegenwoordig goed kunnen wil je iets in de landelijke politiek betekenen. Eigenlijk maakte hij excuses voor de gevolgen van een krantenartikel, niet voor zijn eigen woorden. Krijgt een staartje dit muisje vrees ik.

Onze fractie heeft steun gegeven aan de bouw van een Emma/Ichtus plus school in Oost. In ruil voor de steun hebben we een maximale uitbreidingspercentage van 20 % gekregen. Waarmee we het onderwijs in de binnenstad een stuk zekerder gesteld hebben. De ontsluitingsvariant is nog even van tafel en wordt in samenwerking met school, ouders en buurt nu verder besproken. En we hebben de druk op een goed accommodatiebeleid er op gehouden. Gezien de stemverhoudingen die vooraf al in het voordeel van de bouw waren een goed resultaat.
De bijdrage uit de eerste termijn staat hier.
22%20december%2005%20scholencluster.doc

Comments:
Hallo Jan, Huizinga is zeker nog niet klaar and be sure, this mouse will have a tail.. Na afloop meende hij nog even in mijn bijzijn Prof. Mentink (voorzitter Historische Vereniging)te moeten schofferen door te suggereren dat de heer Mentink zich zou inlaten met partijpolitieke standpunten. Waar de wethouder het niet op argumenten kan winnen volgen persoonlijke aanvallen, verdachtmakingen en zonodig aantoonbare onwaarheden. Daar weet ik als voorzitter van het Schoonhovens Genootschap alles van.. Enfin, Dick de Cloe heeft Huizinga teruggefloten en deze heeft aan Prof. Mentink zijn excuses moeten aanbieden. En dat alles na de raadsvergadering, binnen 1/2 uur.

Inzake de clusterschool:
Wat ik niet helemaal kan volgen: eerst in de commissie er voor, daarna er tegen, in de raad weer ervoor. Samenspraak en samenwerking met de omwonenden zie ik somber in. O ja, gaat de Ichtus als grootste belanghebbende en grootste schaalvergroter ook meebetalen aan het omvormen van de infrastructuur?
Overigens hebben jullie wel het gymlokaal Beregracht weggegeven, dus de huidige coalitie kan op termijn doorgaan met het de Krullevaar(en de Emma-binnenstad) het leven zuur te maken door de gymlocatie Beregracht te slopen. Zolang de Intentieverklaring Doelenplein nog niet van tafel is, en en het CDA in een coalitie zit (ook in een toekomstige PvdA-CDA-coalitie) moéten B&W zich blijven inspannen om op en rond het Doelenplein bouwlocaties te creëren en de Krullevaar/Emma weg zien te krijgen. Vriendelijke groet,

Theo Elsing.
 
Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?