<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, december 02, 2005

Help! Handrem! 

Wie trekt er mee aan de handrem? Dat is de grote vraag die de komende weken beantwoord moet gaan worden.
Wat er aan de hand is:
Met rasse schreden wordt er een regeling voorbereid om de Sociale Dienst te verzelfstandigen. Maar daar is de dienst totaal niet klaar voor!
De grote problemen waar de dienst mee kamt worden niet opgelost door de democratische controle weg te halen of door het onder het gezag van een niet rechtstreeks gekozen raad te zetten. Achterstanden van maanden, een falend software pakket, te weinig aandacht voor begeleiding naar werk, niet in staat om wensen van de gemeenten uit te voeren, geen managementinfo, veel zieken en de goede medewerkers gaan weg.
Weldenkende partijen en bestuurders zien de bui hangen en proberen eerst de problemen op te lossen en dan pas de structuur aan te passen.
Maar voor partijen in plaatsen met weinig uitkeringsgerechtigden spelen andere belangen. Die willen herindeling voorkomen en zoeken in de regeling voor de sociale dienst de oplossing.
Confessionele en plaatselijke partijen voelen de druk van hun achterban tegen de herindeling en kiezen voor hun politieke eieren.
Gelukkig – echt ! – tekent zich in Schoonhoven een meerderheid af tegen de samenvoeging.

Om een K5 crisis te voorkomen is het nodig dat ook fracties uit andere plaatsen zich laten horen. Want het is niet de bedoeling om met het afblazen van de gezamenlijke dienst ook de K5 samenwerking op te zeggen. Wie helpt mee?

Comments:
Beste Jan, de vergadering was besloten! Met vr. gr. Pieter Neven
 
Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?