<$BlogRSDUrl$>

zaterdag, november 19, 2005

roze bril met zwart(gallig) randje 

Even van een andere orde: Het theaterstuk de Gidsen, waarin ik een lesbische akela mag vertolken, (voer voor psychologen en toch stiekem een vrouw in de raad?) loopt gigantisch goed. Volle lachende zalen. Rest van de voorstellingen dit weekeinde en volgend weekeinde uitverkocht!

Om bij hetzelfde onderwerp te blijven. Hirsi A. gaat straks uit mijn naam weer ruzie maken met de moslims. Submission 2 gaat over de onderdrukking van de homo’s in de Islam. Als nummer drie gaat over de onderdrukking in orthodox christelijke kringen heeft ze mijn zegen. Zoniet, dan bewijst dit eens te meer dat ze met haar eigen strijd bezig is en dan nu homoseksualiteit daarvoor misbruikt.

Nu we toch zo lekker roze bezig zijn: In het homobeleid van de regering worden alle beleidsterreinen genoemd, behalve als het gaat om vluchtelingen. Heb hier al eerder gepleit voor coulance voor homoseksuele vluchtelingen. Als je nu bijvoorbeeld uit Iran vlucht – waar deze week weer twee homo’s zijn opgehangen – dan wordt je geacht direct aan de grens te melden dat je homo bent. Terwijl je je hele leven onderdrukt bent om die reden! Ik begrijp dat die regel nu versoepeld gaat worden. Een eerste scheurtje in het pantser van het beleid van Verdonk?

Nu die naam valt eindig ik dit roze stukje toch wat zwartgalliger . De hele discussie over de spandoeken tegen deze bewindspersoon toont aan dat deze regering alleen met zichzelf bezig is. Het ach en wee over de teksten moet het geblunder over eksters en de ernstige gevolgen van het wanbeleid verbloemen. De kloof is zo groot dat er niet gesnapt wordt dat beleid mensen raakt. En dat het beleid van de minister mensen treft en aanvalt in hun diepste zijn en zingeving.
En dat het goed is dat er mensen zijn die hun gekwetstheid omzetten in geweldloze daden. Of het nu het schilderen van een spandoek is, het voeren van acties zoals de vermoordde activist Sévèke dat deed of het houden van een wake is. Dat is zoveel meer normaal en waardevol dan de normen en waarden die ons worden opgedrongen door het kabinet.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?