<$BlogRSDUrl$>

zondag, september 04, 2005

CDasociaal 

Vanmorgen in Buitenhof de verloren strijd die CDA prominent De Vries voerde tegen praatmachine Bijsterveld. Ongelooflijk hoe de vrouw zich opwerpt als de pratende kloon van de minister president en dat dan een debat noemt. Zouden er nou echt CDA-ers zijn die ook vinden dat de conservatieve rechtse koers past bij de Christen democratie?

Wat opvalt is dat CDA leiders pas tot inzicht komen nadat ze uit het centrum van de macht zijn verdwenen. Zie Lubbers, Van Agt, Aantjes, en nu De Vries. Ik heb van de zittende politici nog geen echte kritiek gehoord op het landelijk CDA beleid. Ja, wel een beetje gemor in de marge. Ook onze eigen wethouder rommelt wat in die marge. Terwijl hij, met zijn portefeuilles, als geen ander merkt wat het beleid op dit moment betekent. Het beschamende initiatief van een voedselbank in Schoonhoven bijvoorbeeld!
Moeten we ook wachten tot na de verkiezingen, als hij niet meer wethouder is, op het ware sociale gezicht van Huizinga? Of pakt hij zijn verantwoordelijkheid en laat hij zien waar hij werkelijk staat? En zorgt hij in ieder geval voor een lokaal sociaal beleid in de letterlijke zin van het woord? De komende raadsvergadering krijgt hij weer een kans.

PS briljant plan van Plasterk over het vakantiegeld in diezelfde uitzending. www.vpro.nl/programma/buitenhof/

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?