<$BlogRSDUrl$>

dinsdag, augustus 30, 2005

Fraude 

· Veerman ondertekende in 2003 een jaarrekening van zijn bedrijf Veerman France. Officieel mocht dat niet, want bij zijn aantreden als minister moest hij afstand doen van al zijn bedrijven.
· Hij pleitte voor behoud van de landbouwsubsidies. Dat zou kunnen duiden op belangenverstrengeling omdat Veerman voor zijn bedrijven ongeveer 185.000 euro subsidie uit Brussel ontving.
· Voor het beheer van zijn Franse boerderijen heeft Veerman een onafhankelijke derde ingeschakeld, maar dat contract liep in 2002 af, waardoor Veerman feitelijk weer de leiding kreeg.
· Veerman stuurde dit jaar een brief naar zijn Franse bank om zich te excuseren voor het laat leveren van cijfers. Dat wijst erop dat niet de onafhankelijke derde maar Veerman nog steeds de touwtjes in handen had.
· Tijdens zijn ministerschap nam Veerman, zonder het aan de premier te melden, vier nevenfuncties aan. Dat waren drie lidmaatschappen van comités van aanbeveling en een lidmaatschap van een erecomité.

Premier Balkenende staat ondertussen pal voor zijn minister. Volgens de premier zijn het allemaal administratieve slordigheden die uit te leggen zijn.

Zoek en vervang in bovenstaande stukje Veerman in een uitkeringsgerechtigde.
Hebben we het dan nog over foutjes en slordigheden?
Of gaat het dan over fraude. En wordt per direct de sociale recherche ingeschakeld en de uitkering teruggevorderd?

Meten met twee maten, corrupte politici of een waardevolle inbreng van het CDA in het normen en waarden debat?
Grrrr

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?