<$BlogRSDUrl$>

dinsdag, juni 14, 2005

Armoede 

Er is een goede stap genomen in het bestrijden van de armoede en honger door het kwijtschelden van de schulden aan de arme landen. Toch lost dit nog niet alles op. Er ontbreken landen op het lijstje en de besparingen die er zijn op de aflossingen zijn nog niet voldoende om alles aan te pakken.

Het is daarom geen slecht idee om ook als individu of als gemeente te investeren in de relatie met ontwikkelingslanden. Schoonhoven doet dat al met Schoonhoven helpt. Een vrijwilligersorganisatie die projecten aanbied. Maar hoe goed dit initiatief ook is, ik steun het van harte, het gaat wel uit van een ontwikkelingsrelatie. Wij doen wat voor hun.

Terwijl de sleutel van de oplossing in hun eigen hand ligt. In de vrouwenhand. In het ontwikkelen van sterke vrouwen die de honger daadwerkelijk kunnen oplossen. De bijgevoegde nieuwsbrief van The Hunger project bevat lezenswaardige artikelen. Ik beveel graag het verslag over het millennium project aan. Maar ook de redenen om persoonlijk investeerder te worden zijn het lezen en overwegen waard.

PS het lukt me niet om de neiuwsbrief toe te voegen. Daarom nog maar even de link naar The hunger project.
Kijk eens : is -ie -toch!
nieuwsbrief%208%20juni%202005.pdf

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?