<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, april 22, 2005

De C van solidair 

Deze week van Nel Verbeek (Groen Links) het bericht gekregen dat de Schoonhovense familie Davtian in Schoonhoven blijft. Na jarenlange procedures is door de overheid geconstateerd dat ze niet terugkunnen en dat ze feitelijk stateloos zijn. Ik weet zo nog een heleboel andere redenen te verzinnen waarom ze bij ons horen, maar deze ene is gelukkig voldoende.
Er zal ongetwijfeld veel blijdschap zijn bij de Davtians en hun trouwe begeleiders van Vluchtelingenwerk. Maar er is in de afgelopen jaren ook veel verdriet en stress geweest. Ik hoop dat ze nu onbezorgd kunnen gaan genieten, in goede gezondheid en vrijheid.

Ook het weblog van Klaas de Vries gaat over vluchtelingen. Over de motie die hij in heeft gediend. Het venijn zit in de staart van zijn verhaal. Waarin hij schrijft dat minister Verdonk de rechten van het kind – die regelen dat de overheid deze rechten beschermt – volledig aan haar laars lapt.
De regering vult internationale verdragen op een eigen manier in, stelt regels en wetten bij wanneer het ze uitkomt, dreigt met intrekken subsidies, roept grote woorden en heeft kleine daden. Raar dat slechts 13 % van de bevolking geen vertrouwen heeft in dit kabinet?
Het enige positieve van het beleid is dat het de roep om solidariteit weer vergroot.
Mijn hoop is wat dat betreft op het CDA gericht. Dat zij de C in hun naam weer inhoud gaan geven. Niet met oeverloze discussies, maar met het steunen van de motie van De Vries.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?