<$BlogRSDUrl$>

donderdag, maart 17, 2005

Het verschil 

Als je met wat afstand naar de vergadering van gisteravond kijkt, dan vallen vooral de verschillen op.

Het verschil tussen de coalitiefracties en de oppositiefracties. Waar de coalitiepartijen alle energie moesten steken in het goed praten van de plannen konden de oppositiepartijen ingaan op wat goed is voor de bewoners.

Het verschil in waardering van de publieke tribune en het oordeel van de coalitiepartijen. Waar mijn bijdrage als inhoudelijk sterk en to the point werd beoordeeld door de burgers, konden de coalitiepartijen er niets in ontdekken.

Het verschil tussen de wethouders. Waar Mario Deerenberg zich liet zich kennen als de man van de mensen die ook oog had voor wat hij zelf niet goed had gedaan op onderdelen. (Natuurlijk met verschillen van mening).
En Jos Huizinga zich weer liet kennen als de man van de macht en de middelen. En zich afsloot voor elke kritiek en zich te buiten ging aan platitudes en misplaatste opmerkingen.

Het optreden van de laatste markeert voor mij het verschil tussen oprecht politiek bedrijven en politiek bedrijven vanuit het belang van je eigen macht. En dan heeft Huizinga eigenlijk nog maar 1 medestander. Maar zij heeft aangegeven de politiek te verlaten.


Bijgaand mijn bijdrage.
16%20maart%20%20Lokaal%20sociaal%202e%20termijn.doc

Comments:
je bijdrage is pas sterk als je wat doet aan je nederlandse taal!
blaaskaak
 
Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?