<$BlogRSDUrl$>

zondag, februari 13, 2005

Vrouwen in de politiek, dan gaat het land naar de knoppen! 

Leo Mudde maakte zich in zijn weblog zorgen om het geringe aantal vrouwen (of hoge aantal grijzende mannen) in de PVDA. Misschien ligt het aan de stelling die hier bovenstaat?

Met een beetje fatsoen durf je in Nederland deze stelling niet te verkondigen. Hoewel ik de heren die de stelling onderschrijven niet de kost wil geven. In Den Helder en Amstelveen zijn affiches met deze en andere teksten verwijderd. Te aanstootgevend.
Jammer en Kortzichtig van deze gemeentes. Want de bedoeling van de affiches is meer dan goed.

Het zijn uitingen van het Honger project. Een groep internationaal georganiseerde vrijwilligers die de uitdaging zijn aangegaan om de honger de wereld uit te helpen. De sleutel voor de oplossing van de honger is in handen van de vrouwen in ontwikkelingslanden. Zodra de rol en de positie van vrouwen verandert zie je ook dat de honger vertrekt.
Hier kun je alles over het project lezen. Overigens ben ik sinds vandaag investeerder. Hoop dat er veel zullen volgen

Terug naar het begin. Te weinig vrouwen spelen een rol in de politiek in de Krimpenerwaard. Zou het kunnen zijn dat ook de MACHTShonger vertrekt als vrouwen politiek actief worden? Ik hoop het, want de machtspolitieke spelletjes beginnen me flink dwars te zitten. De komende week zal moeten blijken of we vergaand voor de burger durven te kiezen of aan blijven rommelen om de eigen belangen te beschermen. Ben benieuwd hoeveel vrouwen er donderdag bij de raadsledenconferentie zijn.

Onderstaande tekening is gemaakt tijdens een bijeenkomst met het Honger project. Zo’n 100 mensen hebben een weekend lang gebrainstormd over de honger en de manier waarop je honger bestrijdt en het Honger project onder de aandacht brengt. Denk niet dat dit een vooruitblik voor donderdag is ....

sterke vrouwen

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?