<$BlogRSDUrl$>

zondag, februari 20, 2005

leesvoer 

Weekend. En dat betekent vaak lezen, lezen, lezen.
Vooral nu we een dik pakket hebben gekregen over het sociaal lokaal beleid.
Gelukkig er straks tussen de buiten door even uit. Naar de culturele zondag.

Ook zin om wat te lezen?
Arie Kooij uit Bergambacht wees mij op een artikel in de Goudsche Courant. Hierin geeft burgemeester Els Boot haar gedachten weer over dorpen, gemeenschappen en bestuurlijke grootte. Dit artikel ligt in lijn met wat we als PVDA Krimpenerwaard hebben uitgezet. Overigens moet ik ook zeggen dat D66-er Nic de opvattingen deelt. Onze fractie zit op een lijn.

Lezenswaardig is in deze ook wel het weblog van Jos Huizinga. Vooral om wat er tussen de regels staat. Het is geen publiek geheim (of nog wel?) dat Jos veel voelt voor een herindeling van de Krimpenerwaard. Evenals zijn collega van Gemeentebelang. Het dualisme gaat wel erg ver als je moet constateren dat beide boegbeelden van hun partij lijnrecht tegenover de fracties staan. Bestuur versus volksvertegenwoordiger. In plaats van een gemeenteraadslid van een andere fractie toe te juichen is het misschien meer op zijn plaats om de eigen fractie te overtuigen.

Tenslotte nog een artikel uit VNG magazine. Het gaat over de vergoeding voor het raadswerk. Ik mocht er mijn zegje in doen.
De concept tekst vind je hier.
raadsleden.doc
Voor de nieuwsgierigen: vorige week 18 uur geïnvesteerd in het raadslidmaatschap. Deze week waarschijnlijk iets minder: fractie, bezoek aan het dienstencentrum, commissie en raad voorbereiden en dan een lang weekend weg!
Eerst nog maar even lezen.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?