<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, februari 11, 2005

Belofte maakt schuld 

Gisteren beloofd hier over de tarieven van het zwembad en de ziektekostenverzekering te schrijven. En anders dan sommige bewindspersonen landelijk (Verdonk en het niet scheiden van gezinnen) en lokaal (Huizinga en het voortdurend toezeggen van informatie die niet of te laat komt) kom ik mijn belofte na.

Een beetje warrig debat over de kosten van het zwembadkaartje. Dat kwam om dat bij de vaststelling van het tarief 2005 al rekening werd gehouden met een bezuinigingsdoelstelling in 2006. Zonder te weten wat het resultaat in 2004 was.
Terwijl het voorstel eigenlijk wel een goed voorstel was. Behalve dat de stijging ineens wel fors is en beter trapsgewijs kan gaan. Want het voorstel is wel marktconform. Natuurlijk nog even de grote gezinnen discussie. Moeten die gewoon meebetalen of mogen ze gratis na het vierde kind? Ik denk niet dat het gratis zwemmen reden is om voor een groot gezin te kiezen, maar belonen hoeft voor mij ook weer niet. Er zat nog wel iets onredelijks in de zwemlestarieven.
Kortom, ook dit collegevoorstel gaat het niet halen. Dat wordt gefaseerd, met een grote gezinnenkorting en een gratis abonnement bij een zwemles. Tenminste, dat denk ik. Of er moet nog wat gelobbyd worden bij de coalitie.

Belofte maakt schuld geldt helemaal voor de discussie over de aanvullende ziektekostenverzekering. Ten eerste was er beloofd dat er eindelijk informatie over dit onderwerp zou zijn. Maar ook hier bleef de wethouder weer in gebreke. (Lekkere GroenLinks zin…)
Maar erger is dat er al een jaar voorbij is waarbij ouderen en chronisch zieken óf zelf voor hun aanvullende verzekering opdraaien óf bij de gemeente hun extra kosten declareren.
En een jaar geleden, februari 2004, heb ik er al vragen over gesteld.
Heel veel andere gemeenten hebben het al, maar bij ons wordt er nog over gesproken.
Het probleem is volgens mij dat ze er in ISMH verband over praten. En dat zijn heel veel wethouders bij elkaar. En dat duurt het heeeel lang. Net zoals zaken die door de K5 worden gedaan – en dus 5 wethouders, ook al lang duren. Hoe meer wethouders, hoe langer het duurt. En hoe duurder het wordt.

Voor die aardige wethouder in Ouderkerk: is dit een argument om te pleiten voor 1 gemeente, met 1 verantwoordelijk wethouder en 1 gemeenteraad? Ik denk van wel.

Comments:
Om deze manier van reageren op de site te oefenen even een bericht van mezelf:

Op de nieuwe site van Pieter Neven (zie de links links) staat zijn visie op de zwembadtarieven.
 
Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?