<$BlogRSDUrl$>

donderdag, januari 13, 2005

Humaan gidsland 

Het lijkt allemaal zo rustig aan het uitzetfront. Heel humaan wordt een gezin dat hier al 9 jaar woont niet vandaag, maar over 6 weken uitgezet naar Sri Lanka. Omdat het dan voor Tamils veiliger is? Omdat de gevolgen van de tsumani dan over zijn?
Of omdat mevrouw Verdonk mooi weer wil spelen met de gevolgen van de ramp?
Nu wordt er niet uitgezet omdat het niet humaan zou zijn. Wanneer dan wel?

Nederland ruilt de rol van gidsland inzake mensenrechten en ontwikkelingssamenwerking in voor een andere. Lees maar:

'Nederland zet asielzoekers te snel uit'

AMSTERDAM (ANP) - Nederland is wat al te efficiƫnt geworden in zijn uitzettingsbeleid. Dat kan uiteindelijk grote gevolgen hebben, omdat de rest van Europa het Nederlandse beleid vaak als voorbeeld neemt. Dat is zorgwekkend, zegt Carroll Bogert (43), vice-president van Human Rights Watch.
De mensenrechtenorganisatie, die in New York zetelt, presenteert donderdag zijn vijftiende jaarlijkse rapport. ,,In Nederland zijn de asielprocedures de laatste jaren versneld, gestroomlijnd, verkort en versimpeld. Dat leidt ertoe dat veel meer mensen het land uit moeten. Het is vaak een kwestie van even het dossier bekijken, een conclusie bedenken en de mensen op het vliegtuig zetten. Door die versnelde procedures gaan duizenden mensen terug, vaak naar gevaarlijke landen als Somaliƫ. Daar zijn we bezorgd over.''

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?