<$BlogRSDUrl$>

donderdag, januari 27, 2005

Grof schandaal 

Vanmiddag werd er een jeugdjournaalitem aangekondigd: minister Verdonk ging op bezoek bij Maartje en haar Afghaanse vriendin. Maartje is ongeneeslijk ziek en had gevraagd of zij haar plaats in Nederland mocht afstaan aan haar vriendinnetje. Deze vooraankondiging maakte veel bij me los. Ik was al eerder geraakt door het verhaal van Maartje. En vroeg mij af of de minister nu zij goed nieuws kwam brengen zichzelf hiermee ging profileren als goede bestuurder met oog voor menselijk leed. Dat zou ik schande vinden, maar voor de goede zaak nog acceptabel.
Daar kwam ze binnen, met een bos bloemen. Camera’s uit en praten met Maartje en haar vriendinnen. “Ze luisterde niet. Ze gaf steeds hetzelfde antwoord.En de uitzetting gaat gewoon door”.
Minister Verdonk profileerde zich niet als een goede bestuurder. Nee als een harde niet capabele ……………(vul hier alle scheldwoorden in die je kent.)
Wat een vertoning.
Over de rug van een doodziek kind stemmen binnen halen bij het rechtse deel van de bevolking. Bang voor Wilders zeker.
Heb ook vernomen van een andere uitzettingszaak. Van een homo die terug wordt gestuurd naar de gevangenis. Omdat hij homo is. Gaat lekker Verdonk!!!!
Hier het bericht:

Libische homo vecht tegen uitzetting
Op 24 januari jl. is tevergeefs geprobeerd de homoseksuele Libiër Wessam het land via Schiphol uit te zetten. Omdat Wessam in Lybië vreest voor zijn leven, heeft hij uit wanhoop scheermesjes ingeslikt om zijn uitzetting te voorkomen.
Wessam is er van overtuigd dat hij in Libië gearresteerd zal worden, omdat hij daar is veroordeeld vanwege zijn homoseksuele geaardheid en na drie jaar uit de gevangenis is ontsnapt. Vóór zijn vlucht is Wessam naakt aan een paal gebonden om als homoseksueel te schande worden gezet. Hij heeft lijfstraffen ondergaan; de littekens op zijn hoofd en lichaam getuigen daarvan. Organisaties als Amnesty International hebben in het recente verleden uitgebreid gerapporteerd over de levensbedreigende situatie van homo’s in Libië. Daar gelden voor homo's gevangenisstraffen van drie tot vijf jaar. Voor Wessam geldt bovendien dat hij in politiek opzicht veel problemen heeft gehad. Na zijn veroordeling voor homoseksualiteit zat hij vast in Bengazi. De vriend met wie hij toen een relatie had, zit nog steeds in de gevangenis. Wessams Nederlandse partner heeft via een advocaat geprobeerd met een spoedprocedure bij het Europese Hof de uitzetting te voorkomen. Ook heeft hij een klacht ingediend tegen de Nederlandse overheid, omdat de dreigende uitzetting ongegrond en onmenselijk is. Hij wil desnoods naar Libië om zijn vriend op te halen, mocht die worden uitgezet. "Dan stel ik Nederland verantwoordelijk voor wat er hem daar overkomt, want iedereen heeft recht op leven. Ik kan boekdelen schrijven over de manier waarop wij zijn behandeld door de vreemdelingendienst. Zelfs hier in de gevangenis is hij gediscrimineerd en mishandeld. En ikzelf ben natuurlijk ook de dupe van het Nederlandse uitzetbeleid. Ook ik word in mijn rechten aangetast. Naar mijn mening wordt Wessam met de uitzetting welbewust en met voorbedachten rade de dood ingejaagd. Daarmee gaat Nederland toch in tegen alle wetten...!" Wessam zit inmiddels meer dan 6 maanden in detentie. De advocaat heeft de Amsterdamse rechtbank verzocht Wessam vrij te laten, omdat er geen rechtsgronden zijn voor de vreemdelingendetentie.Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?