<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, november 26, 2004

Uit de raad 

En ja hoor. Toch nog gesproken over de ID/WIW banen. Dat kwam omdat Rob Zilverberg namens de scholen als inspreker in een gloedvol betoog een lans brak voor de mensen die deze banen in Schoonhoven invullen.
Moest hem helaas vertellen dat het opheffen van die banen een besluit was dat door de regering op een veel eerder tijdstip al genomen was. Gelukkig was het voorstel dat we gingen aannemen een goed alternatief. Op alle mogelijke manieren wordt geprobeerd (betaalde) banen te behouden of te maken. Langs de grenzen van de wet en ook met behulp van Europese subsidies. Een alle hens aan dek aanpak.

We begonnen de vergadering met voor te stellen de bestuursrapportage van de agenda te halen. Omdat de wethouders hun toezeggingen die zij gedaan hebben in de commissies nog niet (of weer niet) zijn nagekomen. Ik vond het pijnlijk om te zien: twee zenuwachtig om zich heen kijkende wethouders, beduusd voor een standje. Wat mij betreft had de burgemeester nog wel wat kwader kunnen zijn.
Door lang te aarzelen met het instemmen met een gezamenlijk ontwikkelingsbureau voor de K5 hebben we als fractie een harde toezegging over het vervolgtraject. Er komt nog een go/no go besluit van de gemeenteraad naar aanleiding van het Businessplan.
GroenLinks had voor 2 van hun 3 amendementen over het streekarchief goede argumenten en incasseerde daar de raadsmeerderheid voor.

Na de vergadering vertelde wethouder Huizinga dat hij een weblog heeft. Heb hem nog niet kunnen vinden, maar zodra ik hem vind zal ik doorlinken.
Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?