<$BlogRSDUrl$>

zondag, november 07, 2004

Jatwerk 

Vandaag een bijdrage die ik heb gestolen van Klaas de Vries. Of geleend.
Omdat hij zo treffend de afgelopen week typeert.

Er is de afgelopen week nog meer gebeurd. Er was een vrijwilligersavond, een commissievergadering met ontzettend goede inbreng van inwoners, er was zo-zo-cabaret met Onno Innemee en ik was bezig met de laatste loodjes van de regie voor een eenacter van Heijermans.
Premiere aanstaande vrijdag.
Maar eerst ga ik nog een paar dagen naar Londen. Werk.
Komende week weinig politiek en weinig weblog.
En eigenlijk vind ik dat even niet zo erg.
Niet dat ik genoeg heb van de politiek. Maar wel even van al dat gedoe er om heen.

Vrijdag 5 november 2004
Dit is zo’n week waarin je geen lust hebt om kleine aantekeningen te maken. Het grote nieuws vult alle ruimte in hoofd en hart, in kranten, in radio en tv, in alle gesprekken. Wat valt daar aan toe te voegen? Dinsdagochtend in de Kamer begint het nieuws van de moord op Theo van Gogh zich te verspreiden. Eerst nog wat onzekerheid, daarna de bevestiging. Iedereen spreekt zijn afschuw uit over de moord. De brief die de moordenaar heeft achtergelaten brengt nieuwe ontzetting. Nieuwe doodsbedreigingen. Mensen maken kabaal, huilen, geven communiqués met veroordelingen uit, demonstreren.
John Kerry heeft de verkiezingen in Amerika verloren. ‘Four more years’ Bush en Cheney. De vuilste en duurste campagne in de geschiedenis. Yasser Arafat ligt op sterven. De NCRV debatteert naast zijn sterfbed in Standpunt-nl over de stelling dat zijn dood een goede zaak zou zijn voor de vrede in het Midden-Oosten.


De beschaving baarde grondrechten en wordt nu langzaam maar zeker door zijn kinderen bedreigt
.Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?