<$BlogRSDUrl$>

dinsdag, oktober 19, 2004

Werkgelegenheid 

Vandaag in het nieuws; de cijfers over de werkgelegenheid in 2003. Gemeten ten opzichte van 2002. (Voor de goede orde, over een paar nachtjes slapen is het bijna 2005).
En dan nog vallen de cijfers tegen. De werkgelegenheid is gedaald. Behalve in Schoonhoven. Daar is de werkgelegenheid gestegen met 0,35%.
Ik ben erg benieuwd hoeveel banen dat is. Het is wat te simpel om ons inwonersaantal hierop los te laten. De overigens vernieuwd website van de gemeente geeft geen uitsluitsel. Ik weet dus niet hoe groot de werkgelegenheid nu is.
Maar ik heb wel een tip.
Misschien kan de sociale dienst het CBS eens bellen. En vragen of ze nog mensen nodig hebben. Zodat dit soort gegevens veel eerder bekend worden. En je er op kan sturen.
Want wat er in 2004 is gebeurd weet niemand.

Bron: Goudsche courant:

Banenverlies groter dan gedacht
VOORBURG GOUDA De werkgelegenheid is in de gemeente Gouda vorig jaar meer gekrompen dan aanvankelijk werd gedacht. Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) maakte gisteren bekend dat het aantal arbeidsplaatsen in 2003 ten opzichte van een jaar eerder iets afnam van 36.470 banen tot 35.500.

Met die lichte daling van het aantal beschikbare banen, oftewel de werkgelegenheid, wijkt de stad niet af van de landelijke tendens die een afname laat zien van 1,1 procent. In heel Nederland gingen in 2003 76.000 arbeidsplaatsen verloren, in Gouda 'slechts' 970 (een daling van 0,94 procent). Ook in Waddinxveen nam het aantal arbeidsplaatsen af met 0,42 procent tot 11.830 banen. De stad Schoonhoven scoort iets beter met een stijging van 0,35 procent. Daar is de werkgelegenheid iets verbeterd.
Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?