<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, oktober 01, 2004

Vol verwachting… plus flodders 

Ben benieuwd hoe het morgen in Amsterdam gaat worden. En hoe de regeringspartijen de aantallen zullen gaan ontkennen en ontkrachten. De lijst met PvdA afdelingen die de demonstratie gaan bezoeken is lekker lang. Dit moet een happening worden.

Ik heb afgesproken Nel Verbeek van de Groen Links fractie te ontmoeten. Hetzij in de bus er naar toe, hetzij bij de Abva Kabo, waarzij actief in is.
De reden is dat zij verontrustend nieuws heeft over de Schoonhovense vluchtelingen. De wethouder schijnt de motie die we ingediend om geen vluchtelingen uit te zetten, nu uit te leggen als wel uitzetten als ze naar een uitzetcentrum kunnen.

Wat losse flodders:
De Goudsche heeft onze motie opgepikt:

Extra bescherming voor minima
SCHOONHOVEN | Op initiatief van de Partij van de Arbeid geeft de gemeente Schoonhoven bijstandstrekkers extra bescherming als zij bedreigd worden met korting op hun uitkering.

Niemand is het met het afschafen van de OZB eens, Maar ja:

Weinig steun van lokale politici voor ozb-plannen kabinet

Het plan van het kabinet om het gebruikersdeel van de onroerendezaakbelasting (ozb) af te schaffen en de tariefstijging van het overblijvende deel te maximeren, heeft onder lokale en regionale politici weinig steun.
Dit blijkt uit een onderzoek van de CDA-bestuurdersvereniging, het Centrum voor Lokaal Bestuur van de PvdA en de VVD-Bestuurdersvereniging onder hun leden. De organisaties vertegenwoordigen ongeveer 80 procent van de lokale en provinciale politici. De aversie tegen de kabinetsplannen is verreweg het grootst bij de PvdA, maar ook het overgrote deel van de CDA-bestuurders keert zich tegen de plannen. Bij de VVD is eveneens een meerderheid tegen de plannen, alhoewel een grote minderheid zich achter het kabinet schaart.
Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?