<$BlogRSDUrl$>

zondag, oktober 10, 2004

Factor vaag 

Gisteren op de Ikon televisie in het programma Factor een kort verslag van de discussie die gehouden is tussen Ad Struijs en Hans Wiegant. (Even voor de duidelijkheid: een debat over de motie van wantrouwen tegen Groen Links i.v.m. de wijze van politiek bedrijven.)

Het verslag was een korte uitsnede die ging over de aanstelling van de secretaris. En wat we op de televisie zagen is daadwerkelijk zo gezegd. Maar daarmee houdt een beetje de vergelijking met eerlijke journalistiek op.
Wat was er mis:
1. De context: het was een programma over fraude. Schoonhoven werd op een lijn gesteld met (bouw)frauderende ambtenaren.
2. De aankondiging: In Schoonhoven is er hetzelfde aan de hand is bij het ministerie van Onderwijs: Ambtenaren geven zichzelf bonussen en premies. Hetgeen totaal niet juist is.
3. De afkondiging: Ook hier krijgen politici ( Groen Links) die zaken aan de orde stellen zelf een motie tegen zich. Omdat de gevestigde politiek elkaar de hand boven het hoofd houd. Weer mis. De motie was ingediend na een langdurig proces van afwegingen over de schade die Groen Links de gemeentelijke politek toebrengt.

Je kan je ook nog afvragen of de montage (alleen medestanders van Groen Links aan het woord) wel eerlijk was. Aan de andere kant waren er ook geen voorstanders te vinden van een te hoge inschaling. Waarmee eigenlijk de legitimering van dit item wat mij betreft onderuit wordt gehaald.

Overigens bleef ik na de uitzending met de vraag zitten wat de bedoeling was van de programma makers. Iets aan de kaak stellen? Wat we zagen was al bekend. Al met al een vaag programma. En niet van de kwaliteit die je van de IKON mag verwachten.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?