<$BlogRSDUrl$>

dinsdag, augustus 24, 2004

Provestzakbroekzak 

Gisteravond fractievergadering gehad. Een lange avond, waarbij we de onderwerpen van de komende commissievergaderingen hebben besproken.
Het is opmerkelijk hoe eensgezind de fractie is bij de behandeling van de onderwerpen. Mijn enige punt van kritiek is dat we altijd zo lang stilstaan bij ruimtelijke ordening en minder lang bij samenlevingsvraagstukken. Maar het is wel begrijpelijk. Woordvoerders van Ruimtelijke Vraagstukken schuiven nog wel eens bij de fractie aan. Belanghebbenden van sociale vraagstukken doen dat niet. Gelukkig hebben die wel de cliƫntenraad. De mening van die raad weegt zwaar in onze besluitvorming.

Maar gisteren had Ruimte zeker mijn aandacht. Omdat het college de schijn tegen heeft als het gaat om goed en volgens de wettelijke regels afwikkeling van Ruimtelijke Ordeningstrajecten. Het lijkt alsof de gemeenteraad buitenspel wordt gezet in trajecten die nog lang niet gelopen zijn.
Denk maar aan de Willem de Zwijger. Het college wil nu al de grond verkopen aan Provesta. Schaart zich volledig achter de gekozen variant voor de Oranjeplaats (slopen en protserig bouwen) en vergeet dat het bestemmingsplan eerst nog wel even veranderd cq ingediend moet worden.(Provestzakbroekzak?)
Ons verkiezingsprogramma is helder: niet slopen, maar inpassen. En het kan, want we hebben spontaan een heel goed plan gezien. Zonder dat de planontwikkelaars er om hadden gevraagd om het markante schoolgebouw te behouden. Dat laatste is op zich al een blunder van de eerste orde. Was de opdracht duidelijk verstrekt in die richting, dan hadden we nu uit vier goede plannen kunnen kiezen met een Willem de Zwijger als trots middelpunt. En waren er geen dure goedbedoelde brochures nodig geweest om de ouderen op de Oranjeplaats gerust te stellen. Wat overigens niet gelukt is.


Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?