<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, augustus 20, 2004

nekharen 

Gisteren niet geblogd, sorry, daarom twee berichten die vandaag mijn nekharen overeind lieten komen:

Ruzie tussen UWV en minister kostte zeven miljoen

De ruzie tussen uitkeringsinstantie UWV en het minister Aart Jan de Geus (Sociale Zaken) heeft zo'n zeven miljoen euro gekost. Doordat de reorganisatie van het bedrijf vertraging opliep moesten onder meer huurcontracten worden verlengd. Werkgevers en werknemers draaien op voor de kosten, schrijft de Volkskrant vrijdag.
De ruzie tussen uitkeringsinstantie UWV en het minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken heeft zo'n zeven miljoen euro gekost. Doordat de reorganisatie van het bedrijf vertraging opliep moesten onder meer huurcontracten worden verlengd omdat de nieuwe behuizing nog niet klaar was. Werkgevers en werknemers draaien via de sociale premies op voor de kosten, schrijft de Volkskrant vrijdag.
De verbouwing van het nieuwe hoofdkantoor van UWV kostte 3,6 miljoen euro. Dat was 1,2 miljoen meer dan waarvan UWV melding had gemaakt bij het ministerie. Topman Tjibbe Joustra werd daarom weggestuurd en de bestuurder die verantwoordelijk was voor huisvesting, Pieter Cloo, moest die post opgeven.
Uit het halfjaarverslag van de instantie blijkt dat 12,6 procent, ofwel 7 miljoen euro boven het budget is uitgegeven aan huisvesting. Joustra had bij zijn vertrek al gewaarschuwd voor de opgelopen schade. Verhuizingen werden immers vertraagd waardoor huurcontracten voor de oude panden verlengd moesten worden. Het UWV is echter trots op haar totale uitgaven. Die blijven namelijk binnen het budget. De schade van zeven miljoen is een 'incidentele tegenvaller', aldus de Volkskrant.

Wat mij vooral stoort is de norm hier is binnen het budget blijven, terwijl dat moet zijn effectief met het budget omgaan. Staat ook in schril contrast met de eerdere berichtgeving waarin in het ministerie 250 duizend euro korting voor de K5 recht praatte.

Nog erger:

RK-Kerk sleept Aegon voor de rechter
Uitgegeven: 20 augustus 2004 09:02
ROTTERDAM - Een conflict tussen de Rooms-Katholieke Kerk Nederland en verzekeraar Aegon over schadevergoeding aan een slachtoffer van seksueel misbruik is voor de rechter beland. Een woordvoerder van de verzekeraar heeft dat vrijdag bevestigd.
Het bisdom Rotterdam betaalde in 1998 125.000 gulden (ruim 56.000 euro) letselschade en smartengeld aan de ouders van een 12-jarig meisje dat door een priester van het bisdom was misbruikt. De RK-Kerk vindt dat Aegon dat bedrag op grond van de toen geldende verzekeringsvoorwaarden moet uitbetalen. De verzekeraar weigert dat.
Aegon stelt dat de verzekering van het bisdom niet de schade dekt die voortvloeit uit seksueel misbruik of ander geweld. "We zetten geen premie op misdaad of criminaliteit", aldus de woordvoerder in een toelichting.

Hoe heb je het lef om hier je verzekering op aan te spreken. Verkoop wat beelden of een jurk van de paus. Van boetedoening en schuld bekennen hebben ze zeker nog niet gehoord.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?