<$BlogRSDUrl$>

zaterdag, augustus 14, 2004

Koudwatervrees 

Vorige week verwelkomde het zwembad de 50.000 ste bezoeker deze zomer. Later dan ooit in het seizoen. En dan zou je denken dat het financieel ook wel slechter zal gaan.
Het gekke is dat volgens mij het tegenovergestelde waar is.

Veel inwoners van Schoonhoven hebben een abonnement. En maken daar graag en veel gebruik van. Hoe vaker ze komen, hoe goedkoper het zwemmen per keer wordt. Voor die bewoners. De kosten blijven gelijk. Of worden zelfs hoger. Want hoe drukker het is hoe meer toezichthoudend personeel er nodig is. In een mooie zomer komen er ook meer dagjesmensen. En daar moet dan weer kassapersoneel voor worden ingezet. Terwijl de inkomsten uit de totale kaartverkoop zo’n 50.000 euro per jaar is zeg ik uit mijn hoofd, ben je dat ook al kwijt aan het salaris van de kassamedewerkers.
Kortom, een slechte zomer is een financiële zegen voor het zwembad.

Tenzij je echt eens wat revolutionairs durft te doen. Maak het zwemmen gratis. Geef iedere inwoner pasje waarmee ze door een poortje kunnen. Maak een ander poortje geschikt voor 2 euro stukken bestemd voor niet inwoners. Simpel. Is heel goed mogelijk met de huidige technologie. Deze suggestie heb ik in de wandelgangen al eens gedaan. Ik stuitte toen alleen maar op koudwatervrees.

Misschien dat de lage aantallen en het lager tekort toch nog een aanleiding kan zijn voor de wethouder om eens serieus de mogelijkheden te onderzoeken.
En daarmee van het Wilgerak niet alleen het mooiste, maar ook het modernste en het meest sociale zwembad van de Krimpenerwaard te maken.
Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?