<$BlogRSDUrl$>

donderdag, augustus 05, 2004

Burgemeestersvacature 

De burgemeester van Ouderkerk gaat weg.
Eindelijk.
Niet dat ik haar persoonlijk ken of hoor dat ze slecht is, maar ze wilde zelf al een poosje.
Ze is in ieder geval een doorzetter.

Ouderkerk heeft dus een nieuwe burgemeester nodig. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want Ouderkerk moet de bestuurskracht nog meten, samen met de andere K5 gemeenten. En als de uitkomst daarvan slecht is, dan kan een gemeentelijke herindeling de uitkomst zijn.

Tijdens een bijeenkomst in het vroege voorjaar zei verantwoordelijk gedeputeerde Norder dat hij en het college van GS open de bestuurskrachtmeting in gaan. En de resultaten zal afwachten voor dat er maar gedacht gaat worden aan herindelen. Die woorden werden gisteren een herhaalt in de krant door andere partijen in de provincie: Ouderkerk heeft een vacature en die moet vervult worden.
Alleen....daar gaan ze niet over.

Commissaris Franssen is degene die besluit of er een vacature komt of dat er een tijdelijke burgemeester benoemt wordt. En Franssen is een verklaard voorstander van herindelen en schaalvergroting.

In de komende weken zal dus moeten blijken of Franssen zijn eigen weg gaat of dat hij luistert naar de politici van de provincie en de K5. En zal moeten blijken of al die critici die zeiden dat Norder een mooi, maar inhoudsloos verhaal vertelde, niet met terugwerkende kracht gelijk krijgen

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?