<$BlogRSDUrl$>

zondag, juli 04, 2004

Winnen en verliezen 

Het komt niet vaak voor dat politieke partijen een motie indienen tegen het gedrag van andere partijen. In Schoonhoven gebeurde dat afgelopen donderdag. De motie werd gesteund door alle partijen, behalve uiteraard de betrokken partij, Groen Links, zelf.

Na de motivatie van Hans Wiegant tijdens zijn bijdrage in tweede termijn leek het wel of de sfeer veranderde. Het werd stiller.
Het vreemde is dat er verder niet meer op terug werd gekomen door de andere fracties. Uiteraard probeerde de fractievoorzitter van GL nog wel te reageren, maar verder dan een paar opmerkingen over vermeende jalousie op het succes van GL ( welk succes?) kwam hij niet. Ook bij de stemming bleef het stil. SGP/ChristenUnie verklaarde de motie te steunen, maar niet de politieke inzet van Groen Links te verwerpen. Wel de manier waarop.

Het binnen halen van deze motie is geen succes van onze fractie. Zo voelt het absoluut niet. Het is eerder een verlies voor de politiek. Dat je dit instrument gebruikt omdat alle andere argumenten niet helpen.

Dit was de bijdrage van Hans:

En dan nog een en daar heb ik een beetje mee gezeten. Hoe lang pikken we het nog dat GroenLinks in deze raad de gemeente systematisch in een kwaad daglicht stelt en daarbij niet terugschrikt voor onwaarheden, halve waarheden en dat alles in de overtreffende trap. Als je er extra aandacht aan besteed speel je het deels in de kaart want dikwijls is het alleen te doen om de publiciteit. Maar je kan het toch ook niet maar goed blijven vinden dat alle onderwerpen die hier spelen door een partij worden geclaimd. Dat alles wat anderen inbrengen wordt gediskwalificeerd en dat een partij het recht meent te hebben te mogen definiƫren op welke wijze je je raadslidmaatschap moet vervullen. We denken dat het een keer genoeg is geweest en wij zullen dan ook een motie indienen waarin we het gedrag van de fractie van GroenLinks in deze raad afkeuren. Hun houding in de Hasco zaak was voor ons de druppel die de emmer deed overlopen. Misschien dat het eindelijk een signaal is als door hun ingediende moties van afkeuring met 13 tegen 2 worden verworpen en de tegen hun ingediende motie met 13 tegen 2 wordt aanvaard.

Zelfs de Goudsche krant bracht het nieuws bescheiden en ingetogen:

Schoonhoven veroordeelt gedrag van GroenLinks
SCHOONHOVEN | Met een motie tegen GroenLinks zorgde de PvdA donderdagavond voor een unicum in de historie van de Schoonhovense gemeenteraad. Niet eerder vroeg een partij aan de raad om de handelingen van een andere partij te veroordelen.
In het verleden kregen alleen in het nauw gebrachte wethouders een motie van afkeuring aan hun broek. In deze 'motie van treurnis' hekelde de PvdA de integriteit van GroenLinks. Volgens fractievoorzitter Wiegant van de PvdA schuwt GroenLinks niet om bij het zoeken naar publiciteit halve waarheden te verkondigen of de waarheid geweld aan te doen. PvdA kreeg van alle andere partijen steun bij de veroordeling van GroenLinks.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?