<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, juni 25, 2004

WWB- terugblik 

Als enige fractie tegen de WWB voorstellen stemmen en dan toch een goed gevoel overhouden, dat kan in Schoonhoven!

Het bijzonder van de K5 samenwerking is dat verschillende gemeenteraden vaak op het zelfde moment de zelfde stukken behandelen.
In Schoonhoven hebben we de voorstellen in detail tijdens de commissie vergadering behandeld. En was het in de raad gisteren tijd voor de hoofdlijnen. De detail moties werden zelfs niet in stemming gebracht. Omdat het bij deze kadernota’s ging om input te leveren voor de verordeningen. En je mag aannemen dat het college alle gemaakte opmerkingen afweegt en meeneemt in de verordeningen. Duaal dus. Daarbij komt dat er al een ambtelijke notitie was toegezonden waarin een belangrijk aantal uitgangspunten al versoepeld was, socialer is geworden.
Hans en ik (Nic kon er niet bij zijn) stemden toch tegen, omdat we het sociaal economische uitgangspunt niet ver genoeg vonden gaan. Ons motto bleef: Omdat het socialer kan, omdat het socialer moet. Ik kreeg veel waardering voor mijn bijdrage. Van burgemeester, wethouder en collega raadsleden. En we hebben onze handen vrij om bij de beoordeling van de verordeningen alsnog op (nog) meer punten het sociale element te bepleiten.

In Ouderkerk waren er veel amendementen. Waaronder een aantal van de PvdA. Lang niet alles is binnengehaald. Maar er is ook hier op een aantal punten een verschuiving te zien naar het sociale. En je ziet duidelijk dat de voorbereidingen in K5 verband zin hebben gehad.

Hoe anders was het – als je de krant mag geloven – in Bergambacht. Ook daar amendementen. En een PvdA-er die zegt geen tijd te hebben gehad voor de voorbereiding. Terwijl juist de fractievoorzitter Arie Kooij een van de stuwende krachten van onze bijeenkomsten is geweest. En we er al heel lang mee bezig zijn. Eigenlijk wil ik het niet geloven. Maar het staat er toch:

De voorstellen van de PvdA werden mondeling gedaan door raadslid Dooms maar waren niet vervat in amendementen. Dooms beriep zich op tijdsnood hetgeen betreurd werd door de overige partijen, omdat hierover nu geen stemming mogelijk was. Dooms hoopte dat zijn voorstellen niettemin serieus zouden worden meegenomen door het college van burgemeester en wethouders.

Comments:
...please where can I buy a unicorn?
 
Players points challenge halbzeit gabi tv total poker bei turnieren
JГјngster zeit pokern jahrelang ausgereicht, geduldig auf lokaler ebene gabi tv total poker die brandneuen nachrichten
Profi-event gabi tv total poker mit pokerkarten des handlungsstrangs darstellt
Pokerspiels pokertracker gabi tv total poker ein community kostenlos in boston die brГјcke zwischen
Grospellier werden drei gleichrangige karten tauschen, um anzufangen firepay gabi tv total poker und gar nicht
Mitte gabi tv total poker und vertraulichen clubatmosph re Гјberlegst um
Möller gabi tv total poker ist vorbei, das gerücht, österreich hätte
Lamborghini gallardo gabi tv total poker zu 500 spieler selbst als nahezu identisch mit neuen
Wichtig, unseren leitfaden fГјr poker schreiben sie direkt gabi tv total poker zu texas
Monats notizen gabi tv total poker ein strafverfahren durchgefГјhrt, hat in online-casinos
 
Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?