<$BlogRSDUrl$>

maandag, juni 21, 2004

Schrikken 

Net terug van een korte zakentrip vond ik een zeer verontrustende brief. De burgemeester had tijdens de laatste raadsvergadering melding gemaakt van een onderzoek van VROM met betrekking tot het gemeentelijk opslagterrein De Tuin. Hij vertelde dat er een aantal tekortkomingen waren geconstateerd en dat het college er nog op terug zou komen.

In een brief aan de Raad en het college van Gedeputeerde Staten meldt VROM een overtredingen op het gebied van het bestemmingsplan, de bouwvergunning, de wet milieubeheer en met betrekking tot lozingen.

Het maakt niet uit wat de oorzaak voor deze overtredingen is, maar het feit blijft dat hier dus de handhaver zelf stelselmatig de fout ingaat. Onlangs is er door de raad om een overzicht van handhavingzaken gevraagd. Daar stond deze niet bij!

Ik ben geneigd direct conclusies te trekken als het gaat om de kwaliteit van dit college en haar voorgangers. Want dit (wan)beleid is al van jaren. In ieder geval is oud wethouder Ricken van Gemeentebelang het langste verantwoordelijk geweest voor deze portefeuille. En keer op keer moeten we constateren dat het onbegrijpelijk is dat de fractie van Gemeentebelang genoegen heeft genomen met een bestuurder van zo’n slechte kwaliteit. En dreigt dat nu niet weer te gebeuren als je ziet hoe voorzichtig de fractie nu manoeuvreert als het gaat om het huidige college?

Maar laat ik nog even wachten met mijn conclusies. Vanavond fractievergadering, Donderdag Raad. Wordt vervolgd.


Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?