<$BlogRSDUrl$>

maandag, juni 07, 2004

Kusje voor Dijkstal 

Vanmorgen in het AD liet voormalig VVD fractievoorzitter/ vice premier/ partijleider Dijkstal weten wat hij over het integratiebeleid van zijn partij denkt.
En direct bewijst minister Verdonk zijn gelijk. Woedend eist ze excuses en ontzegt ze hem het recht op vrije meningsuiting. Gek. Daar kijk ik nou niet van op. Overigens verbaast het me ook niets dat Zalm nu de aanval op de WW heeft ingezet. Even denken ….wat kan er nog meer stuk??? Hadden we de AOW al gehad?

Lees hier waarom Dijkstal in ieder geval vandaag even een held is:

Verdonk boos over uithaal Dijkstal

Gepubliceerd op maandag 07 juni 2004

Minister Verdonk eist dat oud-minister Dijkstal zijn uitspraken over haar beleid terugneemt.
Ze dreigt anders actie te zullen ondernemen tegen haar VVD-collega. Het idee van Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) om met vignetten de mate van inburgering bij allochtonen aan te geven noemt Dijkstal 'eng'. "Het begint verdacht veel op de jodenster lijken." De Nederlandse politiek zaait bovendien haat en criminaliseert allochtonen. Dit alles zegt Hans Dijkstal maandag in een interview met het Algemeen Dagblad.

Dijkstal, oud-lijsttrekker, bekritiseert ook de huidige VVD'ers. "Onder leiding van 'il capo' Van Aartsen hebben ze voor de harde lijn gekozen." De VVD, waar Wilders en Hirsi Ali voorop gaan in het debat, "zit met de toon en de inhoud op het verkeerde spoor".

Generalisaties
In de politiek ten opzichte van allochtonen voeren generalisaties de boventoon, zegt Dijkstal. "Moslims worden gestigmatiseerd. Een hele godsdienst wordt aangevallen, hoewel de meeste moslims gematigde, nette mensen zijn." Door keer op keer deze groep aan te vallen, kweek je een heftige tegenreactie. "De haat die sommige jonge islamieten voelen voor blanke Nederlanders, komt daar ook uit voort", aldus Dijkstal.

Hij kritiseert ook Rotterdam, dat migranten wil spreiden door in bepaalde wijken alleen mensen met een bepaald inkomen toe te laten. "Goedkope politiek" zegt hij over "het hek om Rotterdam". Mensen moeten accepteren dat de wereld verandert. "We zijn een open samenleving. Allochtonen horen daarbij."

VVD-leider Zalm vindt de kritiek van Dijkstal volkomen onterecht, aldus het AD. Hij betreurt het dat de voormalige partijleider naar de jodenvervolgingen verwijst. In verband met de vignetten spreekt Zalm van "een groot misverstand".

Commissie
Wilders noemt het interview van Dijkstal in een reactie "dom''. Volgens hem slaat Dijkstal enorm om zich heen. Het Kamerlid wijst op excessen die in de islam voorkomen, zoals eerwraak en verminking. "Het is onaanvaardbaar dat je die niet kunt benoemen, ook voor de meerderheid van de moslims.''

Dijkstal is lid van de commissie-PaVEM, die de participatie van allochtone vrouwen moet bevorderen. "Het is schandelijk dat hij het kabinetsbeleid vergelijkt met nazi-praktijken'', aldus Wilders. Volgens hem moet Dijkstal daarom terugtreden uit deze commissie die de regering adviseert.Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?