<$BlogRSDUrl$>

donderdag, juni 10, 2004

Fantasietje 

In het kader van ‘Groeten uit Schoonhoven, leuk dat je komt’ heeft ook de plaatselijke pers de nieuwe secretaris alvast maar even om commentaar gevraagd. Of ie nou echt zoveel gaat verdienen.
Ik begin door al dat gedoe wel zin in die man te krijgen. Dat die gewoon als ie in dienst is zelf zijn commentaar kan geven. Want ik denk dat hij dat wel kan. Als voormalig parlementair verslaggever.
De kwade gedachte dat hij misschien een te goede kracht zou zijn en dat zijn slagkracht ten koste zou gaan van Groen Links werp ik maar weer snel van mij af. In het algemeen is politiek meer dommigheid dan slimheid. Maar ik blijf nog even fantaseren:
Als Ad Struijs nou Nijs was en ik was even Van Aartsen, dan was Huizinga minister van der Hoeven en …..

Ik ga maar even stemmen.

Heinrichs ontkent peperduur te zijn

SCHOONHOVEN | Toekomstig gemeentesecretaris Ben Heinrichs ontkent dat de gemeente Schoonhoven hem heeft aangenomen voor een salaris, dat hoger ligt dan de vergoeding, die in het het vooruitzicht werd gesteld in advertenties, die begin maart verschenen.
In de advertentie – onder meer geplaatst in het blad Binnenlands Bestuur van 3 maart jongstleden – biedt de gemeente kandidaten een salaris van 'maximaal € 5001 bruto per maand (schaal 13) op basis van een fulltime aanstelling'. "Een toelage tot het maximum van schaal 14 behoort, afhankelijk van ervaring en kwaliteiten, tot de mogelijkheden", valt voorts te lezen in de advertentie voor de 'daadkrachtige en enthousiasmerende directeur/gemeentesecretaris (M/V)', waarnaar Schoonhoven tot voor kort op zoek was.
Over de hoogte van Heinrichs' salaris is dezer dagen heisa ontstaan in de Zilverstad. Dat gebeurde nadat het GroenLinks-raadslid Struijs uit de besluitenlijst van burgemeester en wethouders opmaakte, dat Schoonhoven de nieuwe gemeentesecretaris een salaris van 6262 euro wil gaan uitbetalen. In de vertrouwelijke besluitenlijst staat vermeld, dat B en W 'op grond van artikel 11 van de bezoldigingsregeling gemeente Schoonhoven 2003 een toelage, wegens de extra toegevoegde waarde voor de organisatie om redenen van werving en behoud' toekennen van 6262 euro per maand. Daarbovenop zou Heinrichs, in het verleden ook werkzaam als parlementair redacteur van de Volkskrant, een reiskostenvergoeding voor het woon-werkverkeer van € 435 per maand, gaan ontvangen.

Het toegekende salaris ligt beduidend hoger dan schaal 14 en komt zelfs in de buurt van schaal 16, die slechts is weggelegd voor bijvoorbeeld topambtenaren van ministeries.

Heinrichs, tot eind juli nog in dienst bij de Raad voor Werk en Inkomen in Den Haag, zit niet op het puntje van zijn stoel om in te gaan op zijn toekomstige salaris. Wel wil hij kwijt dat de door Struijs wereldkundig gemaakte bedragen niet zouden kloppen. Heinrichs verwijst naar de tekst van de advertentie, op basis waarvan hij is aangenomen.
Pas als hij daadwerkelijk in dienst is – vanaf 1 augustus – wil hij wel tekst en commentaar geven, zo laat hij weten.
Tot die datum verwijst hij naar het college van burgemeester en wethouders, dat in eerste instantie verantwoordelijk is voor Heinrichs' benoeming.

Waarnemend burgemeester De Cloe is echter weinig mededeelzaam. "Op dit moment heb ik niets toe te voegen", zegt de burgemeester, die het logischer vindt dat hij volgende week – in een besloten commissievergadering – eerst met de gemeenteraadsleden over de kwestie van gedachte wisselt.
Of er daarna wel in het openbaar zal worden gereageerd, blijft overigens nog maar de vraag. Dat komt, omdat men op het Schoonhovense stadhuis vindt dat salarisinformatie over eigen werknemers in principe niet op straat hoeft komen te liggen.


Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?