<$BlogRSDUrl$>

woensdag, juni 23, 2004

Cijfers 

Morgenavond behandelen we in de gemeenteraad de kadernota’s over de Wet Werk en Bijstand. Vanavond nog een laatste overleg gehad met de cliëntenraad.
En op de valreep kreeg ik vandaag de cijfers over het eerste kwartaal.
Die cijfers bevestigden wat we al lang vermoeden.
Er is de afgelopen jaren een goed beleid gevoerd. En iedereen die kan werken die is ook gaan werken. De grootste groep uitkeringsgerechtigden, zo’n 65 procent, zit in fase 4. En dat betekent dat die niet zomaar even snel aan de slag kunnen. Maar dat je daar heel veel aan moet doen. En dat je ook moet accepteren dat betaalde arbeid daar misschien wel helemaal niet voor in zit. En dat dus straffen weinig zinvol is.
En tweede opmerkelijk feit is dat de instroom erg groot was, maar dat er ook een grote uitstroom was. 26 mensen verlieten de bijstand, er kwamen er 33 bij.
Normaal ben ik niet zo van de cijfers. Maar nu ben ik er erg blij mee. Omdat het al die wilde verhalen over misbruik in het juiste daglicht stelt. Ik hoop dat die fracties die nog in doemscenario’s denken ook de tijd hebben genomen om de cijfers te bestuderen. En dat ze er daarom vanavond niet waren bij de cliëntenraad. En dat het niets met het voetballen te maken had….

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?