<$BlogRSDUrl$>

maandag, mei 03, 2004

Koffieshoppen 

Koffieshop 1
De wekelijkse stelling van de Goudsche Courant op internet luidt: Schoonhoven moet weer een koffieshop krijgen. Van de ca. 50 stemmers is de ruime meerdeheid het niet met deze stelling eens. Niet zo gek als je probeert een gecompliceerd probleem te vangen in een stelling. Als er had gestaan: Schoonhoven moet veiliger worden, dan had een grote meerderheid deze stelling ondersteund. De consequentie van het verbeteren van de veiligheid is een koffieshop. Waardoor je gecontroleerde verstrekking van softdrugs hebt en de verkoop uit de criminele bedreigende sfeer haalt.

Koffieshop 2
Bovenstaande zal ook de mening zijn geweest van wethouder Huizinga toen hij de mogelijkheid van de koffieshop opperde op de lokale radio. Jammer dat zijn fractie nog niet van veranderde standpunt op de hoogte was. Extra jammer dat de fractievoorzitter in de krant zijn wethouder ging afvallen. (Voor de wethouder dan.) Maar een dag later was de crisis al weer gesmoord. Wethouder en fractie hebben met elkaar gesproken. Dat die koffieshop er komt is nog niet zeker. Maar er mag in ieder geval al wel weer over nagedacht worden. En als de CDA fractie helder kan nadenken, naar ik aanneem niet gehinderd door enige beneveling afkomstig van cannabis producten, komt die koffieshop er wel.

PS
Natuurlijk weet ik dat ik wel erg optimistisch ben met bovenstaande uitspraak. Maar ik mag toch ook wel eens geloven in het gezond verstand van het CDA. Of is het een landelijk verschijnsel dat CDA politici hun verstand hebben ingeleverd voor macht?

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?