<$BlogRSDUrl$>

zondag, mei 23, 2004

Hofte of Hufter? 

Dit was nieuws:

ENSCHEDE - Raadslid H. Hofte van de Stadspartij Enschede mag een halfjaar geen e-mails verzenden via het gemeentelijke netwerk. Volgens het raadspresidium is Hofte al een jaar bezig met een lastercampagne tegen homo’s.

Het raadslid is fel gekant tegen de landelijke homodag Roze Zaterdag, die 26 juni ook in Enschede wordt gehouden. “In zijn mailtjes aan de overige raadsleden heeft Hofte het onder meer over ‘relnichtenparade’ en een ‘zwarte zaterdag voor Enschede’. “Dit druist in tegen de gedragsregels voor raadsleden en zet aan tot onverdraagzaamheid”, zei B. van Dijk van het presidium vrijdag.

Dit schreef weblogger Renee Teinissen van de VVD in Zevenaar :

Los of dit indruist tegen gedragsregels of niet, deze man heeft een mening en kan deze nu niet meer uitdragen. Kan dat in een democratie waarin een ieder zijn of haar menig mag geven? En wie is het presidium om over laster te oordelen? Daar hebben we toch rechters voor om over dergelijke zaken uitspreken te doen?

Let wel, ik ben het met zijn uitspraken - zoals die hier te lezen zijn - zeer zeker NIET eens. En voor homo-emancipatie zijn nog wel wat lanzen te breken, dus een roze zaterdag is een goede actie.

Echter ik vind het recht van spreken een heel groot goed en eigenlijk dat het intrekken van het recht om te communiceren veel te ver gaan. Zeker in democratisch orgaan zou het vrijelijk kunnen spreken toch een basis recht moeten zijn.

Totslot, verwacht ik dat het een mooie dag zal worden in Enschede. Vele raadsleden ontvingen een oproep om daar aanwezig te zijn, om te laten zien homo’s en lesbo’s er niet anders uitzien en normale mensen zijn.

En dit is mijn bijdrage:

Ik hoop dat de weblog waarin je meneer Hofte zijn recht toezegt om ongebreideld mensen te beledigen, te discrimineren en te schofferen op een misverstand berust. Want denk je nou echt dat het liberaal is om anderen hun bestaansrecht te ontzeggen? Dat het recht op meningsuiting voorgaat op het recht op leven en ZIJN?

In de rechtspraak kennen we straatverboden en het verbod om criminele activiteiten te ondersteunen. Ik denk dat het geven van een platform aan meneer Hofte gelijk staat aan helen en gelegenheid geven aan misdadige activiteiten.

Kom je ook naar Enschede?

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?