<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, mei 14, 2004

GGGRRRRRoen Links 

De raadsvergadering van gisteravond stond weer voor een groot deel in het teken van het onvermogen van Groen Links om fatsoenlijk politiek te bedrijven.
Zoals gewoonlijk zijn er bij de stemmingen twee tegenstemmen. Raad is? Maar dat is het probleem niet. Het lijkt erop dat ze GL een computerprogramma hebben dat met een druk op de knop in willekeurige volgorde standaard zinnen en beledigingen uitprint.
En die programma’s zijn er. Ook Balkende heeft er een. Kijk maar.
Een staaltje van onfatsoen wordt het als er op zachte toon, net duidelijk genoeg voor de omgeving, niet voor de voorzitter, commentaar wordt geleverd op de inbreng van andere raadsleden.
Zo werd er over mij ‘onbetrouwbaar’ gesist omdat collega fractiegenoot Nic vroeg om rekening te houden met de Raad op de indeling van de nieuwe website. En dat is ook een van de aanbevelingen in het rapport van mijn werkgroep. Nou en. Het rapport is sinds gisteren openbaar, het idee is niet uniek en we hebben niets afgesproken over woordvoering, geheimhouding of wat dan ook.
Uiteindelijk ging de fractie van GL met lege handen naar huis. De met veel poespas aangekondigde motie van wantrouwen werd niet besproken, de interpellatie over de ‘Paal in de Walnootstraat’ werd vakkundig door de wethouder gepareerd. En de angel uit het softdrugs debat had ik in een eerder agendapunt er al uit gehaald.Waardoor het college met voorstellen kan komen zonder dat de raadsmeerderheid al vooraf heeft aangekondigd tegen te zullen zijn.

Zouden ze zichzelf nou nog leuk vinden als ze na zo’n avond in de spiegel kijken?


Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?