<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, mei 28, 2004

Geest (ig)? 

’t Is bijna Pinksteren en in Schoonhoven is de geest al uit de fles! Ik kreeg vandaag een brief van Groen Links en SGP/Christenunie over de houding van de VVD ten opzichte van het raadsprogramma.

Een paar citaten (vetgedrukt, dus met dezelfde toonzetting als in de brief)
Kan de raad na deze ommezwaai nog vertrouwen hebben in het handelen van de VVD?
Is de VVD de politieke weg kwijt?

En nou ben ik geen VVD fan. Integendeel. En dat is in de laatste commissie nog wel duidelijk geworden. Maar in dit dossier slaan SGP/Christenunie en Groen Links compleet de plank mis. En zijn zij het die de politieke werkelijkheid uit het oog verliezen.
Want ze vergeten dat het raadsprogramma de basis is geweest voor het collegeprogramma. En dat over het collegeprogramma de oppositie niet mocht meepraten. Waarom zou je dan nog het raadsprogramma evalueren? Evalueer het collegebeleid. En probeer dat bij te stellen. En dat gebeurd binnenkort. Bij de kadernota en de algemene beschouwingen.

En bij één verandering van mening het vertrouwen in een partij opzeggen? Hulde voor de partij die nog flexibel durft te zijn en zijn verstand af en toe gebruikt. In plaats van achter rechtse of linkse dogma’s aan te lopen.
En vooral Groen Links legt hiermee kilo’s boter op het hoofd. Terwijl het net zo lekker warm begint te worden! Sorry. Iets te geestig. Pinksteren.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?