<$BlogRSDUrl$>

donderdag, mei 13, 2004

Even de krant lezen 

Vanavond gemeenteraad en vandaag aan het voorbereiden.
Om de spanning er nog even in te houden geen vooruitblik, maar een blik in de krant. Drie berichten vallen op.

Huizinga in de knel

De geloofwaardigheid van CDA-wethouder Huizinga staat op het spel in Schoonhoven. Inmiddels hangt er een waas van geheimzinnigheid over de gewijzigde overeenkomst met Hasco Lakfabrieken en is zijn flinterdunne plan voor de bouw van een nieuw stadskantoor op het Doelenplein afgeschoten door de politiek. Lees hier verder.

Gisteren was er commissie vergadering in Bergambacht. En omdat we toch in K5 verband veel zeken samen doen ( en collega weblogger Mudde uit Ouderkerk zich ook niet aan gemeentegrenzen houdt :) ) de volgende twee berichten.

Perikelen rond Het Gebouw zijn van de baan
AMMERSTOL | De verbreding van de samenstelling van het bestuur van Het Gebouw in Ammerstol en de subsidieregeling voor de exploitatie van het sociaal-cultureel werk is naar ieders tevredenheid opgelost.

En uit een verslag over het debat Lokaal Gezondheidsbeleid in Bergambacht (Het debat dat wij vanavond nog moeten voeren):

.. De Gezondheidsnota noemt als een van de speerpunten echter de veiligheid van jongeren, terwijl een deel van de jongeren nu juist, mede door alcoholgebruik, een veiligheidsprobleem vormt. Een ongerijmdheid noemde Visser deze constatering….

Jammer dat (wethouder) Visser zijn dossiers niet zo goed kent. Dan had hij geweten dat agressie van jongeren zich in hoofdzaak richt tegen andere jongeren. En dat de meeste slachtoffers van dat geweld dus jongeren zijn. Ouderen zijn wel vaker bang. Maar dan zijn ze wat mij betreft vooral slachtoffer van hun eigen angst, vaak gevoed door onwetendheid. En wethouders die hun dossiers niet kennen.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?