<$BlogRSDUrl$>

woensdag, april 07, 2004

Spruitjeslucht 

Drie berichten de laatste dagen over thuiszorg organisatie Vierstroom:

Ingrijpende maatregelen Vierstroom
GOUDA | Vierstroom heeft ingrijpende maatregelen moeten nemen om dit jaar 6,3 miljoen euro te kunnen bezuinigen. Vijf personeelsleden hebben inmiddels ontslag aangezegd gekregen, een aantal nog openstaande vacatures wordt niet vervuld en verschillende interne projecten en activiteiten zijn afgelast.

Vierstroom zoekt jonge vrijwilligers
SCHOONHOVEN | Je hebt elke week een paar uur vrij en bent op zoek naar een baantje om wat bij te verdienen. Liefst in de uren dat het jou uitkomt. Je bent jong, tussen de 16 en 22 jaar en het lijkt je leuk iets met anderen te doen? Met deze uitdaging geeft de provincie Zuid-Holland jongeren een unieke kans op extra zakgeld. Het gaat om enkele uren per week, waarin jonge vrijwilligers zich inzetten voor mensen die extra zorg nodig hebben. De vrijwilliger ontvangt een netto vergoeding van 9 euro per dagdeel.

Ruim tweehonderd afhakers thuiszorg
GOUDA | Zeker 225 mensen, die in de Goudse regio gebruikmaakten van thuiszorg, hebben deze opgezegd bij de regionale thuiszorgorganisatie Vierstroom. Voornaamste reden daarvoor is de eigen bijdrage die per 1 januari flink omhoog is gegaan, waardoor thuiszorg voor velen onbetaalbaar is geworden.

En langzaam stijgt er een afschuwelijke spruitjeslucht uit mijn computer. Terug naar af. Ouderen afhankelijk van vrijwilligers. De Diaconie weer opgepoetst. Niet van de kerk? Dan ook geen eten. Bah.
En de hardwerkende medewerkers van Vierstroom zitten thuis met een uitkering. Weg zelfstandigheid, weg voor je eigen inkomen zorgen.
Deze week werd berekend dat de kans dat God bestaat 67 % is. Hadden ze het CDA beleid nog niet meegenomen zeker. Dan zou dat percentage aanzienlijk lager liggen.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?