<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, april 16, 2004

Cultuur 

Dit weekend maar eens onderduiken in de cultuur.
Vanavond een bijeenkomst van Marokkaanse ouderen. Dus ik begin in de multi-cultuur. Ben in november naar de startbijeenkomst geweest. Vanavond de laatste. De onderwerpen zijn gerelateerd aan het oud worden in Nederland.
Morgen (eerst even werken, een training geven in Den Haag) waarschijnlijk ’s avonds naar het Arto theater. Om voor de tweede keer te genieten van de voorstelling Hamnet. Als je kan: doen. Hier komen jeugdcultuur, Shakespeare en talent samen. Zondag culturele zondag in Schoonhoven en een atelier route in Capelle aan de IJssel.

Dit schrijft de Goudse Courant:

Tjoerd Zweije sleurt Hamlet door de tijd

SCHOONHOVEN | Tien meiden van Arto III, de jongeren van de Schoonhovense toneelvereniging Arto Post Laboro, spelen morgen om 20.15 uur in het Artotheater een bewerking van Hamlet.
Regisseur Tjoerd Zweije herschreef speciaal voor deze groep de bekendste tragedie van William Shakespeare en veranderde daarom Hamlet in Hamnet.
In deze moderne voorstelling is te zien hoe de jonge prinses Hamnet rouwt om de dood van haar vader, de koning van Denemarken. Dit wordt er niet beter op wanneer haar moeder kort daarop trouwt met haar zwager, de broer van de koning, met wie Hamnet – zacht uitgedrukt – enige moeite heeft.
Wanneer zij besluit om er achter te komen hoe haar vader gestorven is en doet of zij haar verstand is verloren, volgen de gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. Het stuk wordt gedragen door de jonge actrices Hanneke Pleyte en Evelien Isphording.
De laatste heeft zich ingeschreven in de Hoge School voor de Kunsten in Zwolle. Beide talenten zetten met enige nonchalance een sterke, eigentijdse versie neer van het klassieke drama.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?