<$BlogRSDUrl$>

zaterdag, april 24, 2004

Broedende kip 

De Goudsche Krant kopt op de voorpagina dat wethouder Huizinga voor een koffieshop in Schoonhoven is. Deze uitspraak deed hij voor de lokale radio. En dat is goed nieuws. Want dat betekent dat Huizinga de rapporten die er onder zijn verantwoordelijkheid zijn verschenen ter harte heeft genomen. De nuloptie – geen softdrugs verkooppunt – heeft de onveiligheid vergroot en leidt er toe dat de sofdrugsmarkt in handen is gekomen van de harddrugsdealers. Het aantal harddrugsgebruikers stijgt.
Het is nu zaak de wethouder zijn werk te laten doen. Eerst de meerderheid in het college vaststellen. (Burgemeester Wassenberg is voor een verkooppunt, waarnemend burgemeester de Cloe weet ik niet.) Waarschijnlijk zal wethouder Deerenberg tegen zijn.
En dan zal Huizinga zijn fractie moeten overtuigen van zijn gewijzigde inzicht. Want een raadsmeerderheid is er nog niet.
Het is zo jammer dat Groen Links al direct een interpellatie aan wil vragen. Daar bereik je het tegenovergestelde mee. De raad spreekt zich uit tegen een koffieshop en de boel gaat weer op slot. Laat Huizinga eerst zijn werkdoen. Prijs hem om zijn inzicht. En roep hem daarvoor niet ter verantwoording.
Huizinga is in dit geval de broedende kip. Groen Linkser Struijs de kip zonder kop.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?