<$BlogRSDUrl$>

woensdag, maart 10, 2004

Omgekeerde wereld in Klaaswaal 

Stel je hebt een schilder nodig om je huis groen te schilderen. Want je schildert het altijd groen, maar je hebt er nu geen tijd voor. Je huurt een schilder en die verft het rood. Omdat die dat gewend is. Hij schildert altijd rood. Die schilder neem je dus niet meer.
Bij de gemeente werkt dat anders. Als een leverancier zegt dat hij iets niet kan of wil dan pik je dat! Zo zijn sommige van onze inwoners met een uitkering veel geld kwijt aan de starheid van Klaaswaal. Een bedrijf dat voor ons de belastingen int. Gelukkig zijn we in Schoonhoven de enige niet die zo dom zijn in onze contacten met Klaaswaal. Lees maar eens wat Nederlek toe laat.

Nederlek schaamt zich over nieuw rioolrecht

NEDERLEK | De gemeenteraad van Nederlek heeft dinsdagavond beschaamd het hoofd gebogen. Namens alle fracties zei PvdA-woordvoerder Schipper dat er onvoldoende bij is stilgestaan wat de financiƫle gevolgen voor de inwoners van Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek waren, toen werd besloten de inning van het rioolrecht over te dragen aan een organisatie in Klaaswaal. De twee dorpen staan op hun kop door het nieuwe rioolrecht, zo maakte Nederlekker Van Praag tijdens de inspraakmogelijkheid voor burgers duidelijk. Mensen, die altijd heel zuinig zijn omgesprongen met water, moeten nu opeens veel meer rioolrecht gaan betalen. Voor velen valt de rekening meer dan honderd euro hoger uit dan vorig jaar. Niet zelden betreft dat bejaarden en alleenstaanden. 'Grootverbruikers' daarentegen krijgen een lagere rekening dan ze gewend waren.
Tot vorig jaar bracht Nederlek de inwoners een rioolbelasting in rekening, die gelijk op liep met het waterverbruik. Wie weinig water uit de kraan tapte, betaalde ook weinig rioolrecht. Met z'n allen betalen de inwoners van Nederlek nu niet meer of minder rioolrecht, maar de organisatie uit Klaaswaal verdeelt de kosten anders over de aangesloten woningen: iedereen betaalt hetzelfde bedrag. Voor mensen, die altijd zuinig zijn geweest met water, schoot de rekening omhoog. Degenen, die het niet zo nauw nemen met het waterverbruik, keken daarentegen verheugd op toen zij de eerste rekening voor het rioolrecht kregen, want die was opeens veel lager.

Hopelijk zien de raadsleden in Ouderkerk op tijd de valkuilen, want zij sluiten zich binnenkort ook bij Klaaswaal aan. Ik heb begrepen dat onze commissie Middelen zich binnenkort over dit verhaal gaat buigen. Voor mij hoeft dat niet meer. Wat mij betreft kappen we met die handel en gaan we het in K5 verband zelf doen. Rare jongens die Klaaswalers

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?