<$BlogRSDUrl$>

zondag, maart 07, 2004

Normen en waarden 

Het is weekend, weinig nieuws, dus staan de zaterdagkranten weer vol met beschouwingen over normen en waarden. Niet gek, omdat premier Balkenende onlangs een discussie op een website is gestart. En als ik dat dan zo allemaal lees dan begint het te borrelen en te koken van binnen. Omdat als er iemand is die het recht heeft verspeeld nog over normen en waarden te spreken dan is hij het. Met in zijn kielzog minister Verdonk.
Twee voorbeelden:
De Europese rechter spreekt ZES keer uit dat Somaliƫrs niet uitgezet mogen worden. Maar wat doet Verdonk: niets. Gewoon door gaan. Het recht aan je laars lappen. Respectloos voor de rechtelijke macht. Zonder enig normbesef, waardeloos. Lees hier het verhaal.
Het tweede voorbeeld is de studie die een gerespecteerd partijgenoot van Verdonk, CvdK Franssen, heeft uitgevoerd naar inburgeringcursussen. Het rapport wordt gepresenteerd en weggegooid. Want de uitkomst staat mevrouw de minister niet aan. Zo ga je dus niet met elkaar om in een democratie. Maar het normbesef bij deze minister is ver te zoeken. Waardeloos. En dat zegt dan ook meteen alles over haar baas die dit allemaal toelaat. En ondertussen het ouderwetse spreekverbod weer heeft ingevoerd. En toestaat dat directeuren met kritiek worden ontslagen. Hoe diep kan je zinken.

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?