<$BlogRSDUrl$>

woensdag, maart 31, 2004

Netwerk 

En hierom is het goed dat er een homonetwerk is :

Brazilië heeft het voorstel ingetrokken waarmee rechten van homoseksuele mannen en vrouwen zouden worden erkend door de Verenigde Naties. Deze week zou de Braziliaanse resolutie in stemming worden gebracht tijdens de vergadering van de VN-Mensenrechtencommissie in Genève. Het Europees Parlement en de Nederlandse regering hebben hun steun uitgesproken voor de resolutie. Homo-organisaties en mensenrechtenorganisaties als Amnesty International hebben wereldwijd campagne gevoerd om steun te krijgen voor de resolutie.

Het Vaticaan en de islamitische landen hebben elkaar gevonden in de lobby om mensen met een andere seksuele geaardheid of identiteit gelijke rechten te ontzeggen. Door de zware religieuze lobby bleek er niet voldoende steun te zijn onder de leden van de VN-mensenrechtencommissie.

"Dagelijks staan homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in veel landen bloot aan discriminatie en geweld", zegt Henk Beerten, voorzitter van COC Nederland: "Het was niet onze verwachting dat de resolutie van de ene op de andere dag daarin veel zou veranderen. Maar het is een jammerlijk gemiste kans voor de Verenigde Naties om het signaal af te geven dat homoseksuele mannen en lesbische vrouwen ook mensenrechten hebben. De VN kunnen nu niet rapporteren over over discriminatie en geweld op grond van seksuele voorkeur. COC Nederland vindt dat de Nederlandse regering de diplomatieke banden met Vaticaanstad moet verbreken, nu men zich uitdrukkelijk opstelt als godsdienst. Daarnaast moet Nederland het initiatief nemen om de doelen van de Braziliaanse Resolutie weer op de agenda te krijgen van de Verenigde Naties."

Hartgrondig mee eens!

Comments: Een reactie posten

This page is powered by Blogger. Isn't yours?